Сьогодні, 28 липня, з нагоди Всесвітнього для протидії торгівлі людьми, патрульні долучилися до інформаційної акції «Людина не товар»

Акцію проводили працівники громадської організації «Чайка», волонтери Корпусу Миру та актори Зорянського народного аматорського театру.

Вуличний перфоманс такого роду в Рівному відбувся вперше.

pic



pic

Метою заходу було прагнення організаторів підвищити обізнаність населення щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції, сформувати свідоме ставлення до міграційних намірів та зменшити вірогідність потрапляння в небезпечні ситуації за кордоном.

pic



pic

Рівняни мали нагоду отримати інформації матеріали щодо проблеми торгівлі людьми, ризики нелегального працевлаштування та правила безпечної міграційної поведінки.

До речі, отримати контакти організацій, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми та отримати консультацію спеціалістів про можливість отримання допомоги від громади та держави у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми можна за номером Національної гарячої лінії 527.

pic



pic Інформаційна довідка

В умовах економічної кризи та збройного окнфлікту в Україні проблема торгівлі людьми набуває особливої актуальності. У 2016 році Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні зафіксовано 1151 випадків торгівлі людьми в Україні. І кожного року ця цифра лише зростає. За останні 2 роки на Рівне нщині 6 осіб отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. З низ 3 жінки: сексуальна експлуатація, незаконне вилучення органів та 3 неповнолітніх - приховане жеюракування. З початку 2017 року статус отримала 1 особа (трудова експлуатація на території Польщі). На розгляді ще 2 звернення від громадян: трудова експлуатація в Росії та Ізраїлі.

Про це повідомляє патрульна поліція Рівного на сторінці у ФБ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv