Хто така щаслива людина? Це та, в чиєму житті все йде гладко як по маслу, а проблеми обходять її стороною?

Але незважаючи на те, що про щастя мріють багато, чомусь одним вдається відчувати його навіть, якщо в їхньому житті не все благополучно, а інші нещасні навіть коли у них, здавалося б, все добре.

Можливо, щоб зрозуміти, чому так відбувається, потрібно розібратися в які тези не вірять щасливі люди?

«Життя справедливе».

Вони знають, що це не так. Що в житті звідки не візьмись можуть з'явитися всі 33 нещастя. Вони не ображаються на життя за те, що воно не дає те, що вони хочуть. Щасливі люди просто роблять те, що їм під силу, щоб зробити приємніше життя своє і оточуючих. Прощають помилки, в тому числі і свої, відпускають образи і йдуть далі.

«Страждання - це погано».

Щасливі люди знають, що злість, роздратування, гнів і смуток мають право на існування, точно так само як і інші емоції. А страждання - це невід'ємна частина життя, і до проблем потрібно ставитися філософськи. Більш того, вони сприймають їх як життєві уроки, завдяки яким ми пізнаємо себе і згодом повніше відчуваємо щастя.

«У мене все під контролем».

Є така приказка: «Будувати плани - смішити богів». Як би ретельно ми не планували своє майбутнє, життя завжди може піднести нам сюрприз і внести свої корективи. Тому не варто засмучуватися, якщо щось пішло не так, потрібно просто прийняти нові правила гри і побачити в них перспективу. А ілюзія, що ти все тримаєш під контролем призводить лише до перенапруження і розчарування в житті.

«Люди зобов'язані приймати і любити мене».

Якщо ваше щастя залежить від думки оточуючих, стати щасливим буде дуже складно. Адже неможливо всім подобатися. Навіть наші близькі часто люблять нас не так, як нам би хотілося. Приймайте почуття людей такими, якими вони є.

"Мене ніхто не любить".

Ще одне переконання здатне отруїти вам життя. Життя стане набагато простіше і приємніше, коли ви перестанете намагатися заслужити загальну любов. Перестанете жити чужим життям, виконуючи все, про що вас попросять, боячись, що якщо ви відмовите, вас не будуть любити. Ставлення до вас оточуючих - це їх особиста справа.

"Я не можу".

Всі обмеження існують лише у нас в голові. І варто вам повірити в те, що ви чогось не можете, як це відразу ж стане чистою правдою. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Просто не дозволяйте невдачам повірити в те, що ви дійсно чогось не можете, тому що ви можете все.

«Я весь час повинен комусь щось доводити».

Не порівнюйте себе ні з ким, крім себе колишнього. Тільки ваші власні досягнення мають значення. Не намагайтеся довести оточуючим, що ви краще, розумніше, гарніше. Єдина людина схвалення якої ви потребуєте - це ви самі. Стати щасливим - це значить прийняти себе таким, яким ви є.

"Це не має значення".

Не відкидайте свої бажання, мрії, потреби з страху зазнати невдачі. «Насправді мені це не потрібно, це не має значення, я без цього обійдуся», - так говорять нещасні люди, щоб заспокоїти свою совість. Є речі, які дійсно мають значення, наприклад, право на щастя і самоповагу.

«Я став би щасливим, якби ...»

Ви, дійсно, думаєте, що, наприклад, як тільки схуднете, відразу зустрінете свого принца? Або знайдете хорошу роботу, налагодите відносини з близькими і т.д.? Почніть жити прямо зараз, не відкладайте щастя на потім. Вам нічого не заважає бути щасливим. Проблема не в зайвій вазі (або якихось інших ваших недоліках), а в установках на те, що у вашому нинішньому вигляді ви не заслуговуєте щастя.

«Вже занадто пізно, щось міняти».

Ви не можете змінити свого минулого, але в кожен момент свого життя можете прийняти рішення, яке змінить ваше майбутнє. І скільки б вам не було років, вибрати щастя ніколи не пізно. Головне усвідомити, що щастя - це не зовнішні обставини, а те як ви до них ставитеся.

ТОМУ, БУДЬТЕ ЩАСЛИВИМИ ВЖЕ СЬОГОДНІ І В ЦЕЙ МОМЕНТ

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Як привернути удачу і багатство:прикмети в які важко повірити!