Зловмисники пошкодили авто лісничого з метою помсти за те, що він перешкодив їм здійснити незаконну порубку дерев.

Рокитнівський районний суд підтримав позицію прокуратури та, розглянувши обвинувальний акт стосовно 3 жителів Рокитнівського району, визнав їх винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 347 КК України (умисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків).

Державне обвинувачення підтримували працівники Рокитнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури. В ході судового розгляду кримінального провадження на підтвердження вини чоловіків сторона обвинувачення надала суду ґрунтовні докази.

Доведено, що обвинувачені (усі троє - жителі Рокитнівського району) в січні 2017 року пошкодили два автомобілі, один з яких на праві приватної власності належав працівнику Державної лісової охорони України, а інший – знаходився у його відповідальному володінні. Даний злочин зловмисники вчинили з метою помсти за виконання лісничим своїх службових обов’язків з охорони лісу, а саме – за те, що останній перешкодив їм здійснити незаконну порубку дерев. Унаслідок злочинних дій потерпілому завдано збитків на загальну суму 14 тис грн.

Свою вину правопорушники визнали повністю, розкаялися та відшкодували завдану шкоду в повному обсязі. Вироком Рокитнівського районного суду від 13.07.2017 чоловікам призначено покарання у виді штрафу. Слід зазначити, що обвинувальний вирок суду не набрав законної сили, учасники судового провадження мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законом термін.

За матеріалами Сарненської місцевої прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv