Минулої доби правоохоронці у Костопільському, Сарненському районах та у Вараші вилучили три ручні гранати «Ф-1», запали до них та п’ять патронів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Учора, 25 липня, близько десятої години ранку дільничні офіцери поліції Костопільського відділу поліції під час відпрацювання адміністративної дільниці у селі Мала Любаша у помешканні 36-річного місцевого жителя виявили вибуховий предмет. За результатами огляду працівниками вибухотехнічного відділу, стало відомо, що чоловік незаконно зберігав гранату «Ф-1» з маркуванням та запал до неї.

А в обідню пору 38-річний мешканець села Зносичі видав працівникам Сарненського відділу п’ять патронів невстановленого калібру та учбову гранату до підствольного гранатомету.

Близько 17 години до поліції надійшло повідомлення, що невідомий чоловік поблизу річки Стир у Вараші тримає в руках підозрілий вибуховий предмет. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Варашського відділу поліції та спеціалісти вибухотехнічного відділу ГУНП. Поліцейські встановили, що чоловік мав при собі гранату «Ф-1» та запал до неї з маркуванням, яку правоохоронці одразу розрядили.

Усі заборонені вибухові предмети працівники поліції вилучили та направили на експертизу до Рівне нського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Поліцейські за всіма фактами проводять досудові розслідування за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic



pic