Літо, сонце, відпочинок...комарі! Ось так враз приємності перетворюються на незручності. Червоні сліди, свербіж, ранки, а іноді і жахливіші наслідки. Як зменшити кількість або ж і уникнути взагалі та не зіпсувати відпочинок всій родині - читайте у нашому матеріалі.

Небезпека укусів

Обираючи "жертв" комарі та інші комахи полюбляють дитячу шкіру - вона тонша, менш захищена та й певно кров у них чистіша та молодша, аніж у дорослих. Жарти жартами, проте реакції на укуси бувають не тільки у дітей, а й у дорослих. Що говорити - іноді може дійти і до лікарняних ліжок. У діток можуть з'являтися алергічні шкірні реакції, а розчісування може сприяти занесенню інфекції до рани. особливо небезпечними можуть бути "закордонні" комахи - вони можуть переносити страшне захворювання малярію. Тому при поїздках закордон варто мати всі необхідні щеплення. Про засоби від комах поговоримо нижче.



pic

Попереджений значить озброєний

Не тільки на вулиці, але й удома - товариші-комахи можуть застати вас і там. Найперше - москітні стіки на вікнах та спецільні на дитячі ліжечка чи візочки. Повірте - це відкине значну кількість "літаючих недругів". Комарі та їх товариші реагують на сильні запахи: олійки, парфуми і т.д. Тому виходячи на прогулянку до водойми, у літню спеку чи ін. варто утриматися від пахощів та розпилення на себе різноманітних аерозолів. Як виключення репеоленти: спеціальні креми, лосьйони, аерозолі, котрі покликані уберегти та відлякати комах від людей. Є навіть такі, котрі можна і варто наносити на верхній одяг.



pic

Але пам'ятайте, що у спеку, біля водойм зі стоячою водою, у лісі чимало зголоднілих комах просто можуть не зреагувати на ваші засоби проти них. Тому варто подумати про інгший час чи дні або ж посилити свій захист не тільки нанесенням на тіло, а й затсосувати інші види захисту у приміщення та на відкритому повітрі.



pic

Фумігатор

Для домашнього вжитку цей пристрій найпоширеніший. Бувають двох видів: із пластинами та рідиною. Єфективність полягає в тому, що він починає діяти після 10-15 хвилин після ввімкнення. Розрізняють ще й дитячі, спеціальні засоби, котрі є менш шкідливими. Варто вмикати фумігатори, коли у приміщенні нікого немає або з відкритим вікном, допоки всіх комах не буде знищено. Варто слідкувати за алергічними реакціями дитини, після використання фумігатора.

Репеленти

Спреї, аерозолі, лосьйони, молочко та ін. Найефективніше з цієї різноманітності засобів ті, що наносяться на шкіру. Але їх не потрібно втирати у шкіру, а просто наносити. Уважно дивитися на етикетки та рекомендації щодо місць, куди саме їх можна наносити (тіло, обличчя, зони під очима). І звісно - первіряти реакцію на алергічні прояви.



pic

Браслети

Чудовий винахід для дітей, адже деякі з них можна використовувати з віку 0+. Але малюкам краще не на ручку їх одягати, а на ніжку. Аби уникнути потрапляння на слизову.

Антимоскітні свічки, спіралі

Ідеальний варіант при виїзді на природу, що захистять навіть велику компанію. Але не варто їх підпалювати поблизу діток до 5 років.



pic

Дії після укусу комах

Окрім спеціальних засобів після укусу комах, що продаються у аптеках та магазинах. Якщо таких немає під рукою - протріть місце укусу розчином соди (1 чайна ложка на склянку води) та змастіть соком лимона. Не використовуйте для протирання горілчані вироби або спирт! Адже ці речовини швидко проникають через шкіру малюка до організму і можуть призвести до негативних наслідків.

Приємного відпочинку та тільки гарних вражень від часу проведеного із сім'єю!