Жертвами аферистів стали мешканці Сарненського, Млинівського, Рівненського та Рокитнівського районів. Усі намагалися врятувати свої заощадження, а натомість поповнили кишені псевдобанкірів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram:Rivne1.tv

21 липня із заявою звернулась 61-річна жителька Сарн, що на її мобільний зателефонували невідомі та, представившись працівникам одного з банків, повідомили, що хтось намагався зняти кошти з її картки. Тож «банкіри» турботливо заблокували рахунок. Однак, аби його знову активувати, потрібно назвати особисті дані картки, код та пароль. Необачно жінка продиктували усе, що просили зловмисники. А вже невдовзі з рахунку сарненчанки зникли усі заощадження – дев’ять з половиною тисяч гривень.

За такою ж схемою втратили свої грошові кошти із банківських рахунків ще троє громадян області, на загальну суму 25653 гривні.

Так, того ж дня, 53-річнй житель селища Млинів позбувся 9903 гривні.

Крім того, 40-річна жителька села Дядьковичі Рівне нського району позбулася 1700 гривень. А мешканка села Познань Рокитнівського району віддала шахраям 4550 гривень.

За усіма фактами поліцейські проводять досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Правоохоронці закликають громадян бути обачними, коли дзвінок надходить начебто від працівників банку. У такому разі краще перервати розмову та зателефонувати особисто у будь-яке відділення банку та перевірити інформацію. Запам’ятайте, працівники банківських установ не проводять у телефонному режимі жодних фінансових операцій.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.