Рівненський інститут слов’янознавства Київського славістичного університету припиняє свою діяльність.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Цього року виш уже не набирає абітурієнтів, наразі у закладі всі у відпустках, проте говорять, що з вересня навчання там не розпочнуть і тих, хто вступив попередніми роками, переведуть в інші навчальні заклади.

Інституту, як і Київського славістичного університету, уже немає у переліку вищих навчальних закладів, що мають ліцензію на навчання, на сайті Міністерства освіти.

В обласному управлінні освіти зазначають, що письмового підтвердження, що інститут слов’янознавства припиняє роботу, наразі немає, проте про наміри власників припинити діяльність закладу знають.

Працівники самого інституту зазначають, що, швидше всього, студентів старших курсів переведуть на навчання в інші заклади до початку нового семестру.

Рівне нський інститут слов’янознавства пропрацював близько 20 років. Власниками вишу, за даними держреєстру, є ЗАТ «Київський славістичний університет», ректор РДГУ Руслан Постоловський, віце-прем’єр-міністр України у 1997-1998 роках та історик Валерій Смолій, історик Юрій Алексєєв, економіст Валентин Оскольський, киянка Любов Панікарська та директор Інституту археології НАН України Петро Толочко.

Останніми роками інститут набирав малу кількість студентів. Торік, до прикладу, на денну форму бакалаврату було зараховано лише чотири людини, за даними системи «Конкурс». Інститут же мав більше 250 місць ліцензованого обсягу. На заочну форму навчання бакалаврату набрали 12 студентів.

На Рівне нщині наразі функціонує кілька приватних вищих навчальних закладів та їхніх філій. Приймають документи від вступників у МЕГУ, «Україні», «Європейському університеті».

Про це інформує Рівне Вечірнє.