Нагадаємо, з 1 квітня в області впроваджено урядову ініціативу, у рамках якої люди із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та цукровим діабетом II типу можуть отримати препарати безкоштовно, або купити зі знижкою.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Як розповіла заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, хворим лише потрібно звернутися до лікаря за рецептом та придбати медикаменти в аптеках, залучених до програми. А таких закладів в області достатньо. Кожна друга аптека Рівне нщині бере участь у державній програмі «Доступні ліки». Якщо ж необхідного препарату в одній аптеці немає, то варто звернутися в іншу.

На аптеці, яка бере участь в програмі «Доступні ліки» має бути спеціальна позначка.

«Урядова ініціатива «Доступні ліки» вже показала свою ефективність та набирає обертів. Найбільша кількість людей, які скористалися пільговими рецептами у Рівному, Сарненському, Березнівському та Здолбунівському районах. Активніше потрібно долучатися до державної програми в об’єднаних громадах. Найменша кількість людей, які отримали препарати безкоштовно, або зі знижкою, саме в ОТГ», - наголосила Світлана Богатирчук-Кривко.

Варто додати, що урядова ініціатива «Доступні ліки» окрім фінансової підтримки людей, має глобальну мету – створити правильний маршрут для пацієнтів, щоб вони отримували потрібні ліки. Люди не повинні займатися самолікуванням чи керуватися рекламою у виборі ліків, а йшли до лікаря і отримували рецепт. Це основна ціль медичної реформи.

Список аптек можна подивитися ТУТ

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.