Банан – це не лише смачний ароматний фрукт, вони ще і містять багато корисних елементів, які здатні поліпшити здоров’я і відновити стан шкіри. Проста домашня маска з банана для обличчя зробить шкіру обличчя і шиї гладкою, здоровою, м’якою, шовковистою, підживлюватиме її вітамінами і наповнить мінеральними речовинами, а також магнієм, залізом, цинком, йодом і не лише.

Рецепт перший.

Щоб приготувати цей домашній банановий засіб проти зморшок необхідно ретельно розім'яти в глибокій чистій тарілці м'якоть одного середнього стиглого банана. Потім потрібно додати до отриманої кашки одну велику (столову) ложку рідкого меду і дві столові ложки жирних домашніх вершків (для шкіри жирного типу рекомендується ввести в суміш пів чайної ложечки свіжовіджатого лимонного соку). Тепер ретельно перемішайте всю суміш до однорідного стану і нанесіть її на чисту розпарену шкіру обличчя. Приблизно через п'ятнадцять - двадцять п'ять хвилин змийте залишки теплою проточною водою і протріть обличчя льодом, приготованим з лікарської ромашки або якісного зеленого чаю.

Рецепт другий.

Для приготування такого народного засобу проти зморшок на основі банана слід розім'яти в однорідне по консистенції пюре м'якоть половини стиглого плода банана, після чого змішати готову масу з одним яєчним жовтком і однією чайною ложечкою якісного оливкового або горіхового масла (замість одного з цих продуктів можна використовувати будь-який рослинну олію). Ретельно перемішану до однорідного стану суміш необхідно розподілити рівним тонким шаром по всій поверхні шкіри обличчя і залишити на двадцять - двадцять - п'ять хвилин. Залишок маски після закінчення процедури легко прибрати, використовуючи теплу воду і шматочок вати.

Рецепт третій.

Необхідно змішати одну велику ложку свіжого пюре з бананової м'якоті з однією чайною ложечкою лимонного соку і одному сирим курячим білком. Тепер потрібно збити всю суміш в міксері до отримання однорідної пасти, після чого нанести на шкіру обличчя тонким шаром і залишити на п'ятнадцять хвилин. По завершенні вказаного часу слід умити кілька разів обличчя прохолодною водою, а потім протерти шкіру ватою змоченою в настої лікарської ромашки (одна чайна ложечка сировини на один літр гарячої очищеної або талої води).

Рецепт четвертий.

Щоб приготувати такий домашній засіб проти зморшок з банана необхідно розтовкти половинку м'якоті цього фрукта в пюре і змішати його з подрібненої в кашку середньо часточкою апельсина. Готову суміш накладіть рівним шаром на поверхню обличчя і шиї. Приблизно через двадцять п'ять хвилин змийте залишок суміші теплою проточною водою. Дану маску використовуйте не менше одного разу на тиждень! Після закінчення процедури слід протерти шкіру свіжим соком з молодих пагонів алое (акуратно зріжте молоді стебла рослини, загорніть їх у поліетиленову плівку і покладіть на один тиждень на нижню полицю холодильника).


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Чотири продукти, які погіршують вашу пам'ять

Сім способів позбутися кіл під очима

Все під контролем: обов'язкові обстеження для кожної дівчини