Літо – час відпусток і канікул, який кожен з нас хоче провести з насолодою та максимальною релаксацією. А з підписанням безвізового режиму, українцям значно легше стало здійснити таку мрію. Вже сьогодні туристичні компанії приймають величезний наплив охочих відвідати іноземні курорти .Від вітчизняних теж не відмовляються.

І справді, завдяки підписаному нещодавно безвізу , охочих відвідати такі європейські країни як Італія, Іспанія чи Греція значно побільшало. А згідно зі статистикою, найпопулярнішими містами, куди українці поспішають придбати авіаквитки виявилися: Рим, Париж та Барселона. Не втратили своєї популярності також Туреччина та Єгипет. Навпаки , туристичний потік у ці країни дещо зріс.

Ми вирішили запитати у рівнян, які вже відпочили цього літа, де краще провести відпустку: в Україні чи за кордоном.

16-річна Анастасія Огонь з Рівного разом з сім’єю відпочивала в Шарм-ель-Шейху Єгипті:

“Обрали цю країну бо дуже хотілося саме на Червоне море, ніколи там не були. А вже місто порадив туроператор. В Україні не хотіли відразу, тому що немає того рівня відпочинку, а якщо й є, то за нереальні гроші. Звичайно були свої плюси і мінуси, але переваг більше”.

pic

ПЕРЕВАГИ:

- обслуговування:

“ Персонал завжди усміхнений та привітний. Спілкуються російською, подекуди розуміють навіть українську. В одному ресторані висів національний прапор України, що дуже здивувало”, розповідає Анастасія.

- Економія грошей:

“Все включено, тому за гроші не переймалися, що значно полегшувало відпочинок.”,- додає дівчина. - Краєвиди:

“ Ті враження , які ми отримали від краєвидів, від моря - просто нереальні. Я думаю в Україні побачити таке нам не вдалося б”, - із захопленням розповідає рівнянка.

- Чистота:

“Що надзвичайно здивувало , так це неймовірна чистота. На кожному кроці стоять сміттєві баки, і пляж прибирають декілька разів на день”.

НЕДОЛІКИ:

- неорганізованість:

"Довго чекали автобус , і в самому готелі ще були проблеми з поселенням“,- каже дівчина.

-Ціни:

“За 5 днів відпочинку у готелі ми заплатили 2 тисячі доларів, за 3-х осіб“.

“Загалом все дуже сподобалося, весь відпочинок обійшовся нам у 2, 5 тис доларів, і враження залишилися лише позитивні” - розповідає дівчинка.

Українські курорти

Херсон

20-річна Світлана розповідає, що цього літа змушена була розглядати більш бюджетні варіанти. «Шацькі озера, Карпати, Херсон , на цьому ми з батьками зупинили свій вибір. На відпочинок за кордоном зараз коштів не вистачає. Врешті обрали Херсонські узбережжя ”.

ПЕРЕВАГИ:

- економія коштів:

“До Херсону ми їхали потягом, це обійшлося нам в 370 грн в одну сторону, Прожиття коштувало нам 400 грн за добу, з людини, плюс харчування”, - розповідає дівчина. краєвиди;

НЕДОЛІКИ:

-умови:

“ Звичайні кімнати, холодильника не було, один телевізор та кондиціонер. Але на 2-х кімнатний номер одного лише кондиціонера в таку спеку, звичайно ж було мало ».

-забрудненні узбережжя:

“ Ось , що справді псувало відпочинок так це пляж. Дуже брудний і багато сміття — вибрати більш чисте місце для відпочинку було важко”.

-обслуговування:

“ не дуже сподобалося обслуговування: обіди та вечері завжди затримували, а за 4 дні відпочинку в номері прибирали лиш раз”.

“Загалом відпочинок нам сподобався. За 4 дні відпочинку віддали близько 12 тис. грн на 3 осіб”, - додає Світлана.

Одеса

«А ми з друзями відразу вирішили їхати до Одеси. Про закордонні варіанти навіть не думали. Не те, щоб не було коштів, просто того року теж відпочивали в Одесі, і нам сподобалося”, - розповідає киянка Наталя.

ПЕРЕВАГИ:

-умови:

“ Номери просторі та з хорошим ремонтом, в кімнатах є кондиціонери , телевізор, нові меблі”.

-ціни:

“ Як на мене ,досить оптимальні ціни: за свій номер цього літа ми платили 500 грн на добу. Ціна ж в такому готелі коливається від 400 гривень до 2 тисяч гривень ”, - розповідає киянка Наталія.

НЕДОЛІКИ:

- проблеми з бронюванням:

“ Заброньовані нами номери були зайняті, чому так — нам не пояснили, але адміністрація швидко все владнала”.

- обслуговування та харчування:

“За харчування ми платили додатково, або змушені були самостійно купувати їжу і готувати”, - каже дівчина.

- зайві витрати:

“ Якщо ви хочете в Одесі піти в ресторан, кафе ,нічний клуб і таке інше, то це влетить вам у чималу копійку. Дозвілля обійшлося нам біля 3 тисяч грн. Один похід в ресторан коштував від 400 грн та більше”.



pic

“Отож, на весь відпочинок в Одесі разом з дорогою, ми витратили майже 10 тис грн , за 5 днів на двох осіб . Та цього року враження все ж лишилися не гірші, лише з погодою трохи не вгадали, а загалом нам подобається такий варіант», - переконує Наталія. Дешевші варіанти відпочинку: гірські курорти та озера.



pic

Дорога на Закарпаття коштуватиме вам від 400 гривень (в дві сторони).

Проживання в готелях та приватних секторах обійдеться від 50 до 3 тисяч гривень за добу.

pic

Проживання у приватному будиночку поблизу Білого або Шацьких озер коштує від 50 до 800 гривень за добу. Отож, далеко не всі українці мають можливість провести свою відпустку на дорогих курортах. Втім, добре відпочити можна й не затративши багато коштів.

За словами туроператорів, цьогоріч більшість рівнян обирають все ж таки Єгипет та Туреччину. Бо ж там можна відпочити за оптимальною ціною, звісно, якщо обирати «гарячу путівку», або ж не 5-ти зірковий готель.

Ціни та рівень обслуговування на вітчизняних курортах значно поступаються іноземним. Втім, якщо ретельно шукати, то можна відпочити і в Україні за незначні кошти.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv