Цьогоріч культурна подія відбувається вдруге.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

В рамках дійства українські та закордонні літератори презентують свою творчість, читають лекції, відвідують музеї й архітектурні пам’ятки, а також культурні події, що нині відбуваються в області. Наразі їх ще чекає літературна сцена на фестивалях «Тарас Бульба» та «Гурби-2017».

Як переконана голова обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька, ця подія відроджує українську літературу, а рівненську підносить до тої ніші, де вона має бути в суспільстві.

«Арт-семінар показує те, що література є сучасним процесом, який об’єднує не лише культурні бачення і креативи, а й територіально, адже у нас є близько 60 учасників з усіх куточків країни. І якщо минулоріч було бажання вийти на всеукраїнський рівень, то цьогоріч ми вийшли на європейський, адже маємо учасників з Болгарії», - розповіла Ірина Баковецька під час прес-конференції.

Водночас рівненська літераторка звернула увагу на підтримку обласної та міської влади. Нагадаємо, цьогоріч на проведення арт-семінару «Куст» було виділено 40 тисяч гривень з обласного бюджету.

«На Рівне нщині найбільш активним є регіональне відділення спілки письменників. Багато цікавих заходів, семінарів, імпрез. Рівняни спостерігають їх роботу та активно долучаються. Хочеться, аби кожна місцева спілка проводила щось цікаве, - зауважила посадовець. - Принцип фінансування у нас такий – ми допомагаємо тим, хто активний. Треба заявити про себе, показати що можете, який буде суспільний продукт і що від того отримають мешканці області. Тоді влада сприятиме».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.