В Рівненській ОДА розпочали роботу щодо занесення туристичних маршрутів області до реєстру.

Це передбачає подальше маркування та знакування шляхів із присвоєнням їм номеру згідно ДСТУ. Адже інформаційно-вказівні туристичні знаки полегшують пересування туристів та роблять мандрівку безпечною.

Для роботи над формуванням реєстру туристичних маршрутів утворили експертну комісію, яку затвердив голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко своїм розпорядженням.

«Метою діяльності комісії є підвищення якості туристичного обслуговування та рівня безпеки подорожей самоорганізованих груп, створення бази маршрутів, їх маркування та знакування», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, голова комісії.

pic Під час першого засідання комісії до реєстру внесли три промарковані велосипедні маршрути - «Поліська січ», «Велика пригода у Дермансько-Острозькому національному природному парку» та «Валерина стежка». Ще вісім шляхів затвердили, як такі, що підлягають маркуванню та знакуванню, та присвоїли їм відповідні номери. Це маршрут «Медове коло», який об’єднує п’ять районів області, три шляхи у Млинівському районі, по два - в Рівне нському та Гощанському.

pic Відтак, місцева влада повинна забезпечити їх маркування та знакування, встановивши вздовж маршрутів напрямкові, інформаційні чи застережні туристичні знаки відповідно до держстандарту. Усі промарковані маршрути будуть внесені на сайт Рівне нщина туристична, аби кожен охочий зміг вибрати для себе шлях подорожі.

Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрції.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv