Автомобілі швидкої допомоги закуплені у рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

Вже сьогодні, 13 липня, 16 новеньких «швидких» марки «Сітроен» поїдуть в районні лікарні Рівне нщини. Ще по одному автомобілю матимуть обласна клінічна лікарня та міська.



pic Ключі від машин швидкої допомоги урочисто передали головним лікарям медзакладів голова облдержадміністрації Олексій Муляренко, перший заступник голови облради Олександр Корнійчук та керівник групи впровадження проекту Світового банку в області Сергій Рибачок.

pic «Особливо приємно, що на Рівне нщині реформа охорони здоров'я впроваджується спільно з реалізацією проекту Світового банку «Покращення охорони здоров'я на службі людям». Переконаний, що кропітка щоденна праця фахівців управління охорони здоров'я спільно з консультантами Світового банку даcть свій результат, і це практично покращить умови надання медичної допомоги в області. Одним з перших реальних досягнень реалізації проекту стало придбання цих «швидких», - зазначив Олексій Муляренко.



pic Кожне авто укомплектоване сучасним обладнанням: дефибрилятором, електрокардіографом, фузоматом, відсмоктувачем, пульсоксиметром, глюкометром та кисневою станцією. Також «швидкі» оснащені ношами на пневмопідвісці, функціональною каталкою, вакуумною шиною та приладом для підігрівання розчинів.

pic Як розповів заступник головного лікаря обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Гикавчук, машини відповідають класу «В». Тобто надаватимуть медичну допомогу усім хворим. А при підключенні апарату ШВЛ (штучної вентиляції легень) авто практично перетворюватиметься на реанімобіль.

pic Нагадаємо, автомобілі швидкої допомоги вартістю 64,5 тисяч доларів кожна були закуплені у рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», який триватиме до 2020 року.

pic



pic Разом з тим, керівник групи впровадження проекту Сергій Рибачок зазначив, що придбання швидких це далеко не єдине, що планується реалізувати в межах проекту. Передбачається також реконструкція 105 лікарських амбулаторій та ФАПів в сучасні медичні заклади. Крім того, на базі обласної лікарні створять серцево-судинний центр, а понад тисяча лікарів області пройдуть підвищення кваліфікації.

pic



pic

Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv