"Мамчур не просто хоче земельну ділянку біля будинку, він хоче скверик поруч. І знаю, що у нього плани ще більші — отримати землю там, де нині «Оптика»".

Ці слова рівненського мера наведені у публікації від 6 липня. Схоже що В.Хомко знає більше ,ніж каже. Свого часу,покійний власник "Оптики",предводитель рівненського "русскомір'я" , М.Ю.Кіріллов в газеті хвалився проектом торгового центру "Пропілеї" , який він планував забабахати на місці де зараз буд.№37( "Оптика ").

Казав що вже є інвестори на це.Будучи депутатом Рівне ради. Міша прихватив чималий шмат землі центру під колишній тарний павільйон№37.Та,ймовірно,його землі таки малувато для здоровенного торгового центру.Тому і довелося вступати в спілку з сусідом Мамчуром? Звісно,це,лише робоча версія,(яка цілком може виявитися і правдою).

Ну а Мамчур в публікації заявив таке : "Громада наполягає на тому, аби я продовжив судитися, це не я вирішив. " Дуже хочеться знати персональний склад цієї "громади",яка хоче щоб у міста забрали тисячу квадратів комунальної землі скверу і віддали її в ПРИВАТНУ власність Мамчурів....