11 липня об 19 год. 32 хв. за номером 101 до пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві в селі Каноничі, Володимирецького району. На місце події відразу було направлено черговий караул рятувальників 11-ої державної пожежно-рятувальної частини з селища міського типу Володимирець.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Вже за 10 хв. прибувши до місця пожежі, керівником гасіння пожежі відразу було прийняте рішення про додаткове залучення сил і засобів на гасіння пожежі. Вогнеборці негайно провели оперативне розгортання та подали на гасіння пожежі водяний ствол. В цей час оперативно було зібрано вільний від чергування резервний караул та додатково направлено до місця пожежі. Також додатково було залучено і місцеву пожежну команду села Кідри.

На момент прибуття рятувальників пожежа вже повністю охопила дерев’яну господарську будівлю, покриття дровітні та вже перекинувся на фронтон дерев’яного житлового будинку. Існувала також загроза поширення вогню на інші надвірні будівлі. Завдяки оперативним та тактично-правильним діям рятувальників вогонь «відбили» від житлового будинку та інших сусідніх будівель. Через високу температуру від пожежі на будинку навіть оплавилися вікна та двері, а від пластикового оздоблення однієї із стін взагалі нічого не лишилося. По прибуттю на місце пожежі резервного караулу 11-ої державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди з села Кідри було забезпечено безперебійну подачу води для гасіння пожежі. Об 20:08 пожежу було локалізовано, вогню не дали повністю охопити дерев’яний житловий будинок та дві сусідні надвірні будівлі. Також, незважаючи на те, що дощаті стіни та шиферне покриття дровітні були знищені, проте повністю охопити дрова вогню також не дали. Об 22:34 пожежа була повністю ліквідована. Проте вогонь встиг завдати збитків власникам: пожежею знищено дві дерев’яні господарські будівлі, розмірами 5х10м. та 5х3м., пошкоджено житловий будинок та надвірну будівлю розмірами 4х4м., знищено сіно загальною масою орієнтовно 5т. та майно.

В гасінні пожежі також активно допомагало місцеве населення, проте на початковому етапі, через високу температура від вогню до місця пожежі навіть близько підійти не можна було. Навіть рятувальникам у спеціальних захисних костюмах та касках довго біля місця пожежі під час гасіння встояти не можна було. Коли ж пожежу вдалося локалізувати місцеве населення, згуртувавшись стало допомагати рятувальникам розбирати згорілі конструкції та залишки знищеного сіна.

Всього для ліквідації пожежі було залучено 3 одиниці пожежної техніки, 7 чоловік особового складу рятувальників та 2 чоловіки місцевої пожежної команди с.Кідри.

Обставини даної події, остаточна причина виникнення пожежі та обсяги збитків наразі встановлюється.

pic



pic



pic



pic