Пожежа виникла в приватному господарстві в селі Берестівка, Володимирецького району. Загоряння відбулося від печі-буржуйки.

Вчора, 10 липня, о 19:46 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в приватному господарстві в селі Берестівка, Володимирецького району. За місцем виклику було негайно направлено черговий караул вогнеборців 11 державної пожежно-рятувальної частини з Володимирця.



pic По прибуттю до місця події було встановлено, що пожежа виникла в дерев’яній надвірній будівлі, розмірами 4х4м., критій листовим металом. Місцеві жителі ще до прибуття рятувальників приступили власними силами до гасіння пожежі та не допустили перекидання вогню на поруч розташований за три метри житловий будинок. На щастя вогонь не встиг «розгулятися» і пожежу було швидко ліквідовано. Проте вогонь встиг зсередини пошкодити стіни та покриття будівлі, а також знищити все майно всередині. Втім перекидання пожежі на житловий будинок все таки допущено не було.



pic Як з’ясувалося згодом, власник в даній будівлі розмістив металеву піч-буржуйку, на якій в цей день варив картоплю. Проте саму «буржуйку» він розмістив майже впритул до дерев’яної стіни, яка швидше всього й зайнялася від розжареного металу, поки господар відійшов у інших справах. Відтак ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації металевої печі-буржуйки. Обсяги збитків та всі інші обставини події наразі з’ясовують фахівці.

pic Останнім часом подібні пожежі від таких саморобних печей-буржуйок в житловому секторі не рідкість. Громадяни через свою безпечність, порушуючи правила пожежної безпеки, розміщають їх і в дровітнях, і на небезпечній відстані від будинків та господарських споруд, а у вищезазначеному випадку навіть в самій будівлі та ще й впритул до горючих конструкцій.

pic Враховуючи це, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан у власних господарствах та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.

Повідомляють на сайті 101 Володимирець.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv