Через “космічні” ціни на ягоди та фрукти, дозволити їх собі сьогодні можуть лише одиниці. Весняні заморозки в Україні знищили велику кількість урожаю. Тому вартість такого задоволення цього року зросте удвічі. Чи не “кусають” такі ціни рівнян ?

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Саме через холодну погоду, постачальники ягід та фруктів у Центральних і Західних регіонах України зазнали значних втрат. А деякі ягоди з'явилися цього року на прилавку трохи пізніше ніж зазвичай. У порівнянні з магазинами та супермаркетами, ціни на ринках трохи нижчі. Кілограм полуниці тут коштує від 50 гривень, а у супермаркетах - щонайменше від 60-70 грн. за кілограм.

“Діти люблять, тому й купуємо. Ціни звичайно не адекватні , але що ж робити?Шукаємо де дешевше”, - розповідає покупець Василь.

А от продавець Наталія, яка працює на ринку вже понад 4 роки, стверджує, що як для закінчення сезону полуниці, то ціни досить нормальні.

“Покупців поки вистачає, беруть із задоволенням. Хоча у порівнянні з минулим роком попит менший, але тоді й врожай був інший”, - каже жінка.

Рівнянка Ірина сміливо купує фрукти та ягоди, але все ж вибирає де дешевше.

“Ціни звичайно високі, але купую, бо хочеться, літо як не як. Ось вирішила скуштувати черешні, за кілограм віддала 60 грн., хоча й є дорожчі”, - каже дівчина.



pic

Найнижча вартість черешень на місцевому ринку 45 грн., трохи кращі на вигляд можна купити за 60 - 65 грн. за кілограм і більше. Хоча у супермаркеті, голландські черешні коштують 110 грн. за кілограм.Але не всі можуть собі дозволити таке купувати.

“Цього року будемо якось обходитися без цього дорогого задоволення, бо ціни трохи б'ють по гаманцю. Купував лише абрикоси, але й ті не сподобалися - може , ще не сезон був”, - розповідає покупець Валерій.

Та коли ж українцям чекати зниження цін на такі продукти - невідомо.

“Можливо у серпні ціни трохи впадуть, але ніхто ж того точно не скаже. А люди чекають”, - розповідає рівнянка Анастасія.

А персиків та абрикосів цього року взагалі буде мало, тому їх доведеться купувати за кордоном.

“Ось ці персики, що на прилавку нещодавно привезли з Італії. Хоча й смачні, але попит дуже малий, бо ціни не влаштовують людей”, - жаліється продавець Олексій.

На ринку вартість персиків за кілограм сягає 35 - 45 грн., абрикоси ж дешевші - від 22 грн. за кілограм.

“Цього року фрукти та ягоди будуть переважно імпортні. Привозять то з Італії, то Греції, то з Іспанії. Ну і ціни звичайно відповідні. От, наприклад, персики ми купуємо в Італії, тому вартість на них від 30 гривень, дешевше ніде на ринку вже не знайдете. Абрикоси є по 22 грн., і трохи дорожчі по 28 грн. Та й у зв'язку з такими природними аномаліями, очікуємо також поганий врожай винограду, тому думаю його теж будемо закупляти. Але люди купують, хоча й попит набагато менший”, - каже постачальник Олександр Юхневич. Та додає, що імпортна продукція буде перекривати дефіцит на ягоди та фрукти цього року. А ціни на українських ринках виростуть до європейських, тому ціна збільшиться щонайменше удвічі.



pic