У Рівному зараз на обліку перебуває 219 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

15 дітей осиротіло цьогоріч у Рівному. Десятеро з них влаштовані під опіку у сім'ї родичів, а п'ятеро перебувають у спеціалізованих закладах. Чиновники кажуть, що в середньому у Рівному щороку втрачають батьківське піклування три десятки дітлахів.

Активно йде процес усиновлення, не лише з Рівного, а й з інших міст.

- Зараз у нас на обліку 10 сімей, які хочуть усиновити дитину, - каже начальник служби у справах дітей Андрій Міщеня. - Окрім того, нашими дітьми цікавляться і з-за меж Рівного. Так, наприклад, по трьох дітках вже справи перебувають у суді. Проблемним залишається всиновлення діток, які мають серйозні вади здоров'я.

Вцілому у службі у справах дітей на обліку перебуває 219 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, у більшості вони влаштовані у сім'ї.

70-80 мільйонів гривень з міського бюджету необхідно для забезпечення дітей-сиріт Рівного житлом, переконаний міський голова Рівного.

Проблемним залишається забезпечення їх житлом. За словами міських владців, нині все житло, яке місто відсужує, направляється на забезпечення дітей-сиріт, а також родини загиблих учасників АТО. Цьогоріч, до прикладу, планують придбати 4 квартири, а також кількох розмістять у гуртожитках.