Бажання мати красиву і білосніжну посмішку абсолютно логічно для кожної дівчини. Особливо зараз, коли існує величезна кількість різноманітних процедур по відбілюванню зубів і, звичайно ж, горезвісні стандарти "голлівудської посмішки".

Відбілювання зубів - досить спірна процедура, вона до цих пір не має єдиного висновку. Адже, навіть не всі стоматологи радять проводити процедуру відбілювання зубів, вважаючи її або марною, або небезпечною.

Однак, сучасна стоматологія зазнає значного розвитку і за допомогою сучасних технологій можна отримати відмінний результат і гарну посмішку. Але варто бути гранично уважною у виборі лікаря.

Цікаво те, що відбілювання зубів буває двох видів: домашнє і професійне. Ти, напевно, бачила в аптеках або косметичних магазинах набори для самостійного відбілювання. Давай розберемося, в чому тут різниця.

Види відбілювання зубів

Як ми вже говорили, відбілювання зубів буває домашнє і професійне.

Домашнє відбілювання має декілька видів:

•освітлюючі зубні пасти;

•жуйки з абразивами;

•засоби для полоскання.

Серед домашніх варіантів відбілювання варто виділити деякі способи:

Зубна паста - тут все просто. Ти чистиш зуби за допомогою відбілюючої пасти, виконуєш інструкцію і твоя посмішка якщо не сильно, але трохи стане білішою;

Столова сода - досить спірний спосіб, так як він працює абразивно (механічно). Ти просто наносиш соду і, якщо не треш нею зуби, то залишаєш на час. Якщо твої зуби досить чутливі, то ризикуєш стерти емаль і отримати роздратування;

Перекис водню - ще більш спірне спосіб, але працює добре. Наносиш перекись на зуби і даєш час їй "полежати на зубах". Чим концентрованіший перекись - тим світліше вони будуть. Але після неї підвищена чутливість зубів просто гарантована.

З професійним відбілюванням все прозаїчніше: ти приходиш до стоматолога, сідаєш в крісло, одягаєш лякаючий розширювач для рота і всіма питаннями і процедурою займається стоматолог. Однак, і тут є свої підвиди, про які варто знати.

Види професійного відбілювання зубів:

• Ультразвукове відбілювання - найбезпечніший метод відбілювання зубів, щадний і ефективний. Але і дорогий. Таке відбілювання варто проводити у перевіреного лікаря і з впевненістю, що ти готова витратити чималу (у порівнянні з іншими способами) суму. Однак, якщо все буде зроблено правильно, то відмінний ефект білозубої посмішки на довгий час гарантований.

•Хімічне відбілювання - ефективний, але інтенсивний метод відбілювання зубів, який має велику кількість побічних ефектів і показаний людям з дуже здоровими зубами. Проводиться за допомогою спеціального гелю і є складною процедурою. Стоматолог повинен повністю оглянути зуби на наявність будь-яких проблем і перевірити стан коронок і пломб (якщо вони є), так як засоби для відбілювання можуть послужити збудниками старих хвороб.

•Лазерне відбілювання - практично таке ж безпечне, як ультразвукове, але трохи дорожче. Процедуру можна проводити один раз на рік, вона дуже ефективна і безпечна. Однак, важливо, щоб перед самою процедурою твої зуби були чисті (ні нальоту, ні їжі, нічого).

•Фотовідбілювання - найновіша з усіх процедур по відбілюванню. Нагадує лазерну за технологією, тільки тут працює спеціальна лампа і гель, які освітлюють зуби шляхом видалення кисню з зубів. Саме він відповідає за темні плями.

Мінуси відбілювання зубів



pic

Важливо розуміти, що не буває абсолютно білих зубів. Їх кремовий або жовтуватий відтінок - природний стан зубів, який залежить від ступеня прозорості зубної емалі і генетики. Коли твої зуби темніють від сигарет, кави або барвників - це зовсім інша історія в якій потрібно відбілювання, яке, як і будь-яка інша процедура має свої плюси і мінуси. Переваги тут очевидні, тому давай розберемося з недоліками.

Мінуси відбілювання зубів:

•Відбілювання збільшує чутливість зубів до подразників (холоду, тепла);

•В емалі можуть утворитися мікропори, які сприятимуть її руйнування;

•Після самої процедури ти можеш відчути біль протягом кількох днів;

•Цілком ймовірно запалення ясен і язика.

Протипоказання відбілювання зубів:

•Вагітність або годування груддю;

•Алергія на препарати;

•Пошкоджена або слабка зубна емаль.

Продукти, що освітлюють зуби

Як ми знаємо, існують продукти, які сприяють потемнінню зубів (кава, шоколад, чай) так є і продукти, які освітлюють емаль. За допомогою їх вживання (не цілодобово, звичайно ж) можна трохи освітлити зубну емаль, вживати для профілактики, щоб не дотягнути ситуацію до обов'язкового походу до лікаря.



pic

Хрусткі овочі та фрукти

Перше, що спадає на думку - яблуко. І зовсім не даремно. Тверді продукти мають абразивну властивість, дозволяючи очистити емаль від нальоту під час їх поїдання. Грубо кажучи, вони "шкарябають" емаль, очищаючи зуби. Тут можна згадати такі продукти, як яблука, селера, морква. У них мало калорій і своєї "грубістю" такі продукти дозволять провести своєрідний масаж ясен.

Полуниця

Ми вже знаємо, що полуниця дуже корисний продукт, який, до всього іншого, має здатність освітлювати зуби. У ній знаходиться велика кількість натурального підсолоджувачу ксиліту, який знищує бактерії, що утворюють наліт.

Цитруси

Будь-які цитрусові, як ми знаємо, сприяють рясному слюновиділенню. Це дозволяє "поліпшити надходження" до зубів таких корисних речовин, як кальцій, фосфор і інші мінерали, які перешкоджають появі карієсу. Однак, велика кількість кислоти в цитрусах може і зруйнувати емаль.

Корінь імбиру

Імбир хороший у всьому. Він має антибактеріальну та протизапальну властивість, яке дозволяє очищати зуби, боротися з пародонтитом і перешкоджати появі хвороботворних мікробів на зубах.

Базилік

Ця італійська трава є натуральним антибіотиком, який вбиває всі хвороботворні мікроби і перешкоджає руйнуванню емалі.

ДЖЕРЕЛО


А у тебе білі зубки? Надсилай нам фото, де ти посміхаєшся на всі 32! Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Що таке гранола? Користь і шкода популярного сніданку

Все, що ми повинні знати про чорницю: чим корисна і кому протипоказана

Рівне в інстаграмі: 34 фото рівнян з Почекуном