Апеляційний суд Рівненської області сьогодні підтвердив правомірність дій рівненських митників у справі незаконного ввезення на територію України бурштину.

Постановою апеляційного суду директора одного з рівненських підприємств визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу у сумі 34 117,93 грн. та з конфіскацією в дохід держави товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил.

Нагадаємо, що ТОВ «А» ще в листопаді минулого року намагалось ввезти на митну територію України 120 кілограм необробленого бурштину. Проте в ході проведення перевірочних заходів було встановлено, що підприємством було подано до Рівне нської митниці документи, що містять неправдиві відомості для визначення митної вартості, зокрема товаросупровідні накладні та зовнішньоекономічні контракти.

Також в процесі митного огляду встановили, що на мішках із бурштином наявне маркування, відомості на якому суперечать інформації про відправника та отримувача, зазначених у митній декларації. Відносно директора ТОВ «А» було складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу у розмірі 100% від вартості товару з його конфіскацією.

Постановою Рівне нського міського суду директора ТОВ «А» визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу у сумі 34 117,93 грн. та з конфіскацією в дохід держави товару: необроблений бурштин, вагою 120 кг.

Апеляційним судом Рівне нської області перевірено законність прийнятого рішення та залишено накладене стягнення у вигляді штрафу з конфіскацією товару «бурштин необроблений» без змін.

Повідомляє Рівне нська митниця.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv