На Володимиреччині запрацював туристичний Центр-Музей.

Володимирецький район прийняв естафету у відкритті цілої мережі Центрів для туристів. Перший такий Офіс голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко відкрив в історичному Острозі.



pic «Не випадково, що саме Володимиреччина стала другим пілотним районом у відкритті туристичних Центрів. Селище розташоване серед мальовничого Полісся, тож любителям подорожей тут підготують цікавий туристичний маршрут», - розповів голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко під час відкриття Центру. Запрацював туристичний офіс у приміщенні районної бібліотеки за адресою: вул. Соборна, 24.

pic У Центрі можна буде отримати корисну інформацію про Полісся трьома мовами – українською, польською та англійською.



pic Скориставшись послугами, туристи максимально ефективно спланують свій маршрут подорожі, отримають інформацію про культурні події. Також можна буде придбати місцеві сувеніри та краєзнавчу друковану продукцію. Працівник офісу допоможе вирішити побутові питання, пов’язані із проживанням та харчуванням туристів. Разом з тим, Центр у Володимирці є особливим. Це перший Центр-Музей для туристів. Надання інформації тут буде поєднане з візуалізацією цікавих відомих об’єктів – бурштину, поклади якого зосереджені саме на Поліссі, а також унікальної вузькоколійної залізниці «Антонівка-Зарічне».

Так, для туристів тут діятиме декілька експозицій та діарам: діорама "Бурштиновий ліс" із фігурами Янголів, які оберігають бурштин;

"Бурштин у Часі і Просторі" - експозиція, яка демонструє процес від моменту видобутку до перетворення на коштовний виріб та діорама "Родовище"- прототип музею просто неба на родовищі із можливістю інтерактивної екскурсійної програми та з нагодою самому "видобути" собі камінчик;



pic До речі, до створення Центру-Музею долучилась приватна компанія «Сонячне ремесло», яка займається легальним видобутком бурштину. На відкриття Центру завітали китайці. Для них бурштин - це символ багатства.

«Ми створюємо мережу туристичних офісів по всій Рівне нщині . Але кожен з них пропагуватиме не лише місцеві об’єкти, а й популяризуватиме усю туристичну Рівне нщину. Тобто у Володимирці можна буде отримати інформацію і про Дубно, і Отрог, і Клевань – для того щоб у майбутньому сформувати свій маршрут», - наголосив Олексій Муляренко. Крім основних функцій промоції та інформаційного туристичного супроводу офіс-музей має амбітні плани – стати осередком ділової активності в регіоні. Тут будуть проводити прес-конференції та брифінги.



pic Нагадаємо, ідея щодо створення таких центрів належить голові Рівне нської ОДА Олексію Муляренку. На переконання керівника області, відкриття інформаційних центрів призведе до збільшення туристичного потоку, адже там опікуватимуться туристами та їхнім супроводом різними об’єктами. Аналогічні інформаційні офіси будуть створені в Дубно, Корці, Сарнах, Рівному та Клевані.

Повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv