За втручання прокуратури Рівненщини повернуто у комунальну власність приміщення навчального закладу вартістю 342 тисяч гривень.

За результатами розгляду касаційної скарги прокуратури Рівне нської області Вищим господарським судом України 04.07.2017 підтверджено законність рішення суду 1 інстанції, яким зобов`язано підприємця звільнити та повернути загальноосвітній школі частину приміщення площею 145,4 кв м вартістю 342 тис грн.

Мова йде про нежитлове приміщення будівлі Спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів № 29 у м. Хмельницький, яке орендар (фізична особа-підприємець) використовував усупереч вимогам Закону України «Про освіту» не для навчально-виховних цілей.

На виявлені порушення законодавства відреагували місцеві прокурори, заявивши до суду позов про розірвання між органом місцевого самоврядування договору оренди будівлі та повернення її у комунальну власність.

Позовні вимоги прокуратури були повністю підтримані рішенням суду 1 інстанції, однак у подальшому за апеляційною скаргою відповідача (орендаря) було скасоване Рівне нським апеляційним господарським судом.

З метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратура Рівне нської області оскаржила зазначене незаконне рішення суду апеляційної інстанції. Його, за результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України скасував та залишив у силі рішення суду 1 інстанції, чим підтвердив законність позовних вимог органів прокуратури про повернення школі приміщення вартістю 342 тис грн.

Додатково: Усього з початку 2017 року органи прокуратури Рівне нської області ініціювали припинення у судовому порядку незаконного використання приміщень навчальних закладів загальною площею 1750 кв м та вартістю понад 1 млн грн.

Повідомляє Прес-служба прокуратури Рівне нської області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv