Підприємцям Рівненщини скоротять час митних оформлень. Завдяки удосконаленню роботи «єдиного вікна» планують зменшити термін усіх процедур до 30 хвилин.

Таке рішення було прийнято під час круглого столу під керівництвом заступника голови Рівне нської ОДА Ігоря Тимошенка за участю фіскальних та контролюючих органів, а також громадськості.

Удосконалення принципу «єдиного вікна» під час митних процедур оформили Меморандумом. Документ передбачає спільну співпрацю усіх причетних служб під час митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фіто-санітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю.

pic Нині митники Рівне нщини мають один з найкращих в Україні термінів оформлення – 54 хвилини. Проте і цей час хочуть скоротити – до 30 хвилин. Як повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, за рахунок покращення цього показника, надходження митних платежів до спецфонду обласного бюджету збільшується. Зараз ця сума сягає 149 мільйонів гривень. Кошти спрямують на будівництво доріг, як і передбачено митним експериментом.

pic «За результатами роботи у І півріччі очікуються ще надходження. Загальна сума, отримана до обласного бюджету на реконструкцію доріг, становитиме близько 200 мільйонів гривень, – зазначив Ігор Тимошенко. - Ми повинні прагнути збільшення цього показника, адже це кошти, які спрямують на поліпшення стану інфраструктури регіону». Нагадаємо, «єдине вікно» на українських митницях для спрощення всіх процедур почало працювати 1 серпня минулого року.

Повідомляє Рівне нська обласна державна адміністрацція.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv