На Рівненщині все більше дітей охоплюють інклюзивним навчанням. За три роки кількість таких учнів збільшилася на 113 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

У 2016-2017 навчальному році інклюзивне навчання організовано у 98 школах нашої області, де навчається 197 дітей з особливими освітніми потребами. Іклюзію введено і у 11 дитсадках, де виховується 14 дітей.

«Інклюзивна освіта - це альтернатива навчання дітей з особливими потребами. Це також можливість задовольнити найважливіші потреби кожної дитини. Вони не повинні бути відокремленими від суспільства», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Тим часом Президент України підписав зміни до Закону «Про освіту» щодо інклюзивного навчання. «Після підписання цього Закону, дитині і батькам не можна буде відмовити у навчанні. Ми маємо перетворити школу у справжню європейську освітню інституцію», - прокоментував Петро Порошенко підписання даного Закону.

Крім того, Президент підписав Закон «Про внесення змін до статті 31 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» щодо транспортного обслуговування осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.