Гроші педагог вимагала за вступ до навчального закладу.

Співробітники Управління захисту економіки у Рівне нській області Нацполіції та військової прокуратури Рівне нського гарнізону Західного регіону України затримали її у власній квартирі після отримання грошей.

На даний час оперативники управління захисту економіки в Рівне нській області Національної поліції України, як і їх колеги в інших регіонах, проводять антикорупційні заходи у сфері освіти. У зв'язку з початком вступної кампанії до навчальних закладів «нечисті на руку» посадовці можуть активізувати свою протиправну діяльність.

pic Так, до поля зору працівників підрозділу потрапив викладач медичного коледжу м. Рівне . Педагог вимагала від громадянина 4 тисячі доларів США за вступ до навчального закладу.

Слідчі військової прокуратури Рівне нського гарнізону Західного регіону України відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. В межах цього кримінального провадження правоохоронці задокументували факт вимагання неправомірної вигоди. Сьогодні, 5 липня, викладача медичного коледжу затримали у її квартирі під час одержання хабара. Оперативники та слідчі вилучили 4 тисячі доларів США.



pic Тривають слідчі дії, встановлюються особи, які також можуть бути причетні до корупційної діяльності.

Санкція статті 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

pic

Про це повідомляють у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv