Сьогодні, 5 липня, у Рівному обговорили створення баскетбольного клубу “Рівне”. Ця ідея виникла ще рік тому, втім реалізовувати взялися цьогоріч.

“Рівне має гарні, потужні баскетбольні традиції і усі ми розуміємо, що вони повинні мати продовження. Ми вирішили об'єднати чоловічу і жіночу команду — колишній “БК-93 ОШВСМ” і БК “Сузір'я” в один єдиний клуб, аби всі баскетболісти були під одним гарним іменем БК “Рівне ”, Також нещодавно завершився ряд змагань у Китаї, в яких рівняни Іван Мисковець та Віталій Шорсткий зайняли 5 місце у юніорському чемпіонаті світу з баскетболу 3х3. Ми впевнені, що матимемо ще таких чемпіонів”, - каже президент Рівне нської федерації баскетболу Олександр Процюк.

pic Керуватиме новоствореним баскетбольним клубом двократний чемпіон Єврокубку УЛЄБ Сергій Ліщук.

“Я дуже хочу, щоб баскетбол в місті Рівному, який має великі, гарні баскетбольні традиції, розвивався і вийшов на новий рівень. Треба відірвати дітей від гаджетів, від комп'ютерів, щоб вони займалися цим гарним видом спорту. Я впевнений, що баскетбол в м. Рівне живе і має чіткі перспективи, тому ми створюємо цей клуб.”, - каже двократний чемпіон Єврокубку УЛЄБ Сергій Ліщук.

pic На шляху до реалізації запланованого є кілька проблем: відсутність фінансування та необхідного спортивного майданчика для тренувань. Ймовірно, гроші візьмуть з обласного бюджету розвитку. Нагадаємо, понад 27 мільйонів гривень з обласної скарбниці передбачено на розвиток спорту.

Більше про обговорення нового баскетбольного клубу дивіться в Новинах Рівного.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv