Працівники Дубенського відділу поліції встановили істину у справі щодо викрадення автомобіля «Audi Q7», повідомлення про яке на спецлінію «102» надійшло ще 19 березня цьогоріч.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

29-річний власник іномарки запевняв поліцейських, що його машину викрали зі стоянки біля кафе «Джерело» у селі Підлужжя. Чоловік пояснював, що того вечора їхав від своїх батьків, котрі живуть на Дубенщині, та прямував до Німеччини, де мешкає уже кілька років. Зупинився біля кафе, а коли за півгодини повернувся, то автомобіля вже не було.

У ході досудового розслідування працівники поліції зібрали докази того, що жодного незаконного заволодіння транспортним засобом не було. Під час перебування в Україні чоловік продав «Audi Q7», а пізніше повідомив про її викрадення, аби отримати за неї страхове відшкодування у Німеччині.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину за частиною 2 статті 383 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Вирішується питання про повідомлення 29-річному громадянину України про підозру у вчиненні злочину.

Відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Рівне нській області.