Півторарічного Владислава Кур’ята з Гощі, який отримав численні опіки, повезли спеціальним літком на лікування до США.

Нагадаємо хлопчик у квітні під час необережного поводження з вогнем отримав 40% опіків тіла і перебуває у дуже важкому стані.

Йому вже зробили декілька операцій в опіковому відділенні Рівне нської обласної лікарні. До здачі необхідної донорської крові долучилися керівництво області, місцеві депутати, рятувальники та небайдужі громадяни.

Проте врятувати життя дитині, в якої 40% опіків шкіри, в Україні досить складно. Надати медичну допомогу погодився лікар бостонської лікарні Shriners Hospital for Children Геннадій Фузайлов.

Як розповів керівник апарату Рівне нської ОДА Олександр Бірюков, лікуватимуть хлопчика в найкращому у світі опіковому центрі у Бостоні. Американські медики робитимуть це безкоштовно.

Гроші потрібні були лише на перевезення дитини спеціальним медичним літаком, а це 71 тисяча доларів. До вирішення питання з транспортування Владислава долучились Рівне нська ОДА та народний депутат Марія Іонова. В максимально короткі терміни були зібрані необхідні кошти та оформленні необхідні документи.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.