Порозумітися з нечуючими та допомогти їм у складних ситуаціях — не проблема для рівненських патрульних

Вчора, 2 липня, на ринку Сагайдачного, до патрульних звернувся громадянин з проханням про допомогу. Чоловік мав вади слуху та міг спілкуватися лиш мовою жестів.

Однак, інспектор роти №1, Середа Ірина, яка пройшла спеціальний курс вивчення жестової мови, з'ясувала деталі ситуації. Виявилося, що в чоловіка трапився конфлікт з братом, який вигнав його з дому. Тому він і звернувся до полісменів, щоб вони допомогли йому забрати свій одяг та взуття за місцем проживання на вулиці Київській.

Інший екіпаж патрульних разом із заявником приїхали за вказаною адресою. Тривалий час стукали у двері, але ніхто не відчинив. Ймовірно, тому що не чули, адже і брат, і сестра, які проживають у квартирі, теж мають вади слуху.

Увесь цей час із 45-річним рівнянином, який потребував допомоги, спілкувався інспектор роти №1Томаш Юрій, який теж володіє навичками жестової мови. Під час спілкування виявилося, що чоловік загубив паспоспорт та банківську картку, на яку йому нараховують пенсію.



pic Інспектори запропонували відвезти його до Рівне нського відділу поліції для написання заяви про втрату паспорта, на що він погодився. Окрім того, пояснили чоловікові як відновити пенсійну картку, щоб змогти отримати гроші.

Нагадуємо, що 7 рівненських інспекторів успішно завершили спеціальний курс вивчення жестової мови для патрульних. І це уже далеко не перший випадок, коли охоронці порядку застосовують свої знання, вміння та навички, здобуті під час навчання, щоб допомогти громадянам у складних життєвих обставинах.

Повідомляє Патрульна поліція Рівного на сторінці у ФБ.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv