Сьогодні, 27 червня, у міській раді засідала нещодавно створена тимчасова контрольна комісія щодо вирішення проблем із нестачею місць у дитсадках Рівного.

Серед запрошених ─ депутати міської ради, освітяни міста й області та інші.

Раніше у комісії зазначили, що спробують напрацювати пропозиції щодо ефективного вирішення проблеми, враховуючи поради і зауваження батьків.

Про стан дошкільної освіти Рівне нщини розповів начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський:



pic «Щорічно в області створюється близько тисячі додаткових місць у дошкіллі. Але кількість новонароджених перевищує кількість новостворених місць. Така об’єктивна реальність. На жаль, в нашій області немає жодної альтернативи державним закладам. МОН спільно із МОЗ, розуміючи таку всеукраїнську проблему, пішли на спрощення вимог та правил щодо реєстрації та ліцензування для приватних осіб. Але бажаючих не побільшало. У місті існують дещо інші заклади ніж приватні садки. Це, так звані, центри розвитку дитини, які надають певні послуги чи консультації. Але не освітні. І тому управлінням освіти вони не обліковуються і не акредитуються. Що ж до дітей п’ятого року життя, які з різних причин не відвідували дитсадок, то для них передбачена короткотривала підготовка до школи. Проходить вона перед початком навчального року на базі звичайних загальноосвітніх шкіл чи позашкільних закладах. І ще жоден малюк не залишився без уваги».

А Катерина Сичик заступник начальника міського управління освіти зазначила, що місто має плани на три додаткові дитсадки на прийдешній навчальний рік. Про що зазначено у відповідних документах. Справа лише у фінансуванні.

Повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівне нської ОДА

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv