25 червня на центральному майдані Рівного у День молоді рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій організували для рівнян та гостей міста незабутнє шоу у форматі світових змагань «Firefighter Combat Challenge».

Головною метою проведення таких змагань є підвищення рівня майстерності та оперативної готовності до дій за призначенням рятувальних підрозділів, а також визначення фізичного рівня особового складу пожежно-рятувальних підрозділів Рівне нського гарнізону.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Участь змаганнях приймало 14 команд з районних та міських підрозділів ДСНС загальної кількістю понад 50 рятувальників. Змагання поділялися на індивідуальні та командні естафети. Мужність, витривалість та жага до перемог, що демонстрували вогнеборці Рівне нщини, неймовірно вражали глядачів, після кожного виступу, від вдячних рівнян рятувальники отримували море овацій.



pic



pic



pic

Не забули працівники ДСНС і про найменших глядачів. У перервах між естафетами, кожна дитина, що була присутня на святі отримувала можливість відчути себе на хвилинку справжнім учасником змагань. Для цього, рятувальники облаштували для дітлахів, невеличкі імпровізовані дитячі майданчики. Також, кожен з дітлахів за успішно подолану дистанцію отримував солодкий подарунок. Окремо для рівнян було організовано виставку сучасної пожежно-рятувальної техніки, що є на озброєнні бійців ДСНС Рівне нщини. Усі бажаючі мали можливість не лише наочно ознайомитися з технікою, ай посидіти в салоні пожежного автомобіля та приміряти одяг вогнеборця.



pic



pic



pic

По закінченню змагань, суддівською колегією були оприлюдненні наступні результати: у командній естафеті 1-ше місце здобули бійці 2-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру, 2-ге місце посіли вогнеборці 22-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні РАЕС, а 3-тє почесне місце зайняла команда рятувальників пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС. В індивідуальному забігу, переможцем став начальник ДПРЧ-2 молодший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Дмитрієв.



pic



pic



pic

Свято пройшло весело, цікаво та яскрава. У пам’яті рівнян залишилися лише хороші спогади, приємні враження та міцна дружба з пожежно-рятувальної службою Рівне нщини.



pic



pic



pic

Історична довідка. Дані змагання були започатковані у США в 1974 році в якості пілотного проекту з визначення рівня фізичної придатності претендента на здобуття професії пожежного. За короткий термін часу вони себе виправдали та отримали зелене світло на постійне використання. Змагань «Firefighter Combat Challenge» отримали шалену популярність у вогнеборців з різних країн світу та у 1992 році стали поправу називатися міжнародними, а його учасники вважали за честь прийняти у них участь. Такі вправи розвивають у бійців пожежної охорони не лише фізичну силу, витривалість та швидкість, але й навчають оперативно зорієнтуватися на місці виникнення будь-якої надзвичайної пригоди та прийняти вірне рішення в екстремальній ситуації.



pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нські області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як рівняни День молоді відзначали [ФОТОРЕПОРТАЖ]