Пішохідна екскурсія "Історія однієї вулиці: вулиця Замкова - мандрівка крізь віки" відбудеться 25 червня о 13.00.

Це чудова нагода поринути в минуле, адже Замкова – одна з найстаріших вулиць, а її історія сягає самих початків нашого міста.

Екскурсія-мандрівка розпочинається з середньовічної історії Рівного: з озера у парку Молоді. Мешканці міста, які полюбляють відпочивати та прогулюватися в ньому, й гадки не мають, що тут, серед колись широких рівненських ставків понад півтора століття тому розкинувся небачений палацово-парковий ансамбль.

А ще раніше на цьому місці височів замок зведений засновницею міста Марією Несвицькою. Екскурсанти мають неперевершену можливість дізнатися багато цікавого про замки та їх власників, побувати на місці розкопок замку-палацу князів Любомирських, що тривають на вулиці Замковій недалеко від стадіону «Авангард».

В ході екскурсії дізнаєтесь про походження назви вулиці, про засновницю міста Марію Несвицьку (Рівне нську), оглянете будинок, в якому в 1912 р. була відкрита приватна електростанція князя Станіслава Любомирського, відчуєте гордість за наше місто біля чудового пам’ятника Марії Несвицькій та зможете зробити знімки на згадку про історичне середмістя.

Зустрічаємось біля фонтану Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6) о 13 год. Тривалість екскурсії – 1-1,5 год.