Проект є стратегічним для краю, оскільки покликаний активізувати сільські громади через розвиток туризму.

Аби залучити громаду до розробки нового туристичного маршруту «Медове коло», на Рівне нщині провели зустрічі з активістами Рівне нського, Березнівського, Гощанського, Корецького та Костопільського районів.

Проект є стратегічним для краю, оскільки покликаний активізувати сільські громади через розвиток туризму. Це стимулюватиме зайнятість на селі, наповнення бюджетів та розвиток територій.

pic

На зустрічі запросили представника Української асоціації активного та екологічного туризму Сергія Підмогильного. Експерт ознайомлений з європейським досвідом облаштування «Зелених шляхів» (Greenways) та є розробником Концепції проекту.

Сергій Підмогильний разом із заступником начальника управління культури і туризму Рівне нської ОДА Ярославою Гавриловою розповіли, як саме створюються багатофункціональні маршрути активного туризму в сусідніх країнах.

pic

«Важливо залучити громаду до розробки туристичної інфраструктури проекту «Медове коло», який включає різні види туризму: піший, водний, велосипедний, кінний. Можуть діяти різноманітні заклади розміщення туристів та безліч варіантів організації харчування. Якщо певна територія має неповторні особливості, наприклад кулінарні, історичні, славиться виробами народних майстрів, то варто запропонувати це туристу», - зазначила Ярослава Гаврилова.

В перспективі до проекту залучатимуть іноземних експертів, зокрема, з Польщі та Білорусі. Для туристів хочуть створити повноцінний маршрут, аби заохочувати їх відвідувати наш край. Крім того, одним із завдань розробки проекту є його включення до міжнародної мережі «Зелених шляхів» (Greenways).

Про це повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv