За півтора роки існування громади – тут вже помітні значні покращення. Зроблено ремонт та закуплено нове обладнання для школи, відкрито нову додаткову групу в садочку. А у 2017 році громада нарешті віднайшла кошти на проблемний будинок культри.

Клесівська об’єднана територіальна громада, від початку створення, будувала свої стосунки на основах довіри. Відтак одразу було вирішено – розвивати не лише центральну садибу, а й інші віддалені села.

Нині громада пишається салами Карпилівка та Рудня Карпилівська, які колись входили до однієї сільської ради. Ці села завжди потерпали від браку коштів. Натомість сьогодні, вони радіють, що є частинкою Клесівської ОТГ.

За півтора роки існування громади – тут вже помітні значні покращення. Лише на оновлення Карпилівської ЗОШ у минулому році було витрачено понад три з половиною мільйони гривень. Ці кошти пішли на капітально-ремонтні роботи та придбання сучасного навчального інвентарю.



pic

Директор Карпилівської школи Володимир Галушко розповів - у школі замінили систему опалення, поставили нові два твердопаливні котли, замінили вікна, відремонтували дах школи, спортивну та актову зали, кабінети над балконом, подекуди замінили освітлення. У класи придбали нові навчальні комплекти. У молодшій школі встановили мультимедійне обладнання.

pic

Пишаються що нарешті вдалося відремонтувати корпус майстерню. Адже там понад 10 років не було опалення, тому в зимовий період діти не могли там навчатися.

Навпроти школи розташований дитячий садочок. Минулоріч там вдалося відкрити нову додаткову групу. На її облаштування витратили близько 90 тисяч грн . Тепер дитсадок відвідує понад 70 дітей. В садочку також замінили каналізаційну систему, та встановили новий дитячий майданчик. Своїми силами вихователі прикрасили усе приміщення яскравими малюнками. А вже у 2017 році громада нарешті віднайшла кошти на проблемний будинок культури.

Там, розповідає директор закладу Людмила Мартинюк, завжди були проблеми з покрівлею, вона постійно протікала. Коштів сільська рада ніколи не мала, аби відремонтвати будинок культури. Нарешті цьогоріч громада виділила 814 тисяч грн. на капітальний ремонт даху.

pic

Для повноцінної роботи закладу – сюди також придбали нові офісні меблі, обладнання, встановили нові енергозберігаючі вікна, та придбали нові сценічні костюми. Надалі у планах, розповідає голова Клесівської ОТГ Василь Гриник - це капітальний ремонт дороги до Карпилівки , та облаштування пожежної команди тут же.

Повідомили з Рівне нського Офісу реформ

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv