Отримати колечко в подарунок, та ще з дорогоцінного металу, мріє практично кожна дівчина. А вже обручку, тим більше. Традиція обмінюватися кільцями йде ще з IX століття. І за час свого існування обросла деякими прикметами. Наші предки вірили, що обручка може як зберегти шлюб, зробивши його щасливим, так і зруйнувати.

Чи знаєте ви, що обручки треба вибирати гладкими, щоб життя було гладким? Принаймі, наші бабусі та прабабусі в це вірили. Хоча з огляду на сучасну моду на обручки з дорогоцінними каменями, з'явилася й інша прикмета: що колечко з діамантами, наприклад, це до забезпеченого життя.

Купувати обручки треба в один день - і для чоловіка, і для жінки. Це гарантія мирного життя без сварок. А оплачувати покупку повинен майбутній чоловік: це гарантія того, що він буде головою сім'ї.

Обручки не можна давати міряти ні до весілля, ні після. Вважається, що це вбереже шлюб від зрад.

Якщо обручки до весілля заховати в пакет, налити води і заморозити, то це допоможе міцніше прив'язати молодят один до одного.

Поганою прикметою є, якщо кільце впустити до того, як його наділи на пальчик. Через це можлива й розлука пари. Але існує ритуал, який може відвести біду. Досить через таке кільце протягнути нитку і вона забере на себе поганий знак, а кільце можна спокійно вдягати.

Тим, хто мріє про швидке заміжжя, варто знати про таку прикмету: якщо доторкнутися до обручки на руці нареченої, то це наблизить день власного весілля.

Знайти обручку на вулиці - це хороша прикмета, яка натякає, що скоро бути весіллю і у вашому житті. Але носити таке кільце не варто. Тому що вважається, ніби чуже кільце може вплинути на ваше життя, несучи до нього зради, сварки та інші проблеми з життя минулого власника.

А ось втрачати обручку - це дуже погано. Вважається, що кохана людина просто піде з вашого життя.

Не можна обручки надягати на рукавичку. Тому що це призведе до розлучення.

Також не можна носити кільця після розлучення або надягати їх під час вступу в другий шлюб. Вважається, що таке кільце несе негативну енергетику руйнування і краще залишити її в минулому.

Обручки, отримані в подарунок від батьків, бабусь, дідусів також краще не носити. Такі вироби краще переплавити.

І, нарешті, якщо перший шлюб не склався і жінка довго не може вийти заміж знову, то в цьому заважають обручки. Щоб позбутися від негативу, досить кинути своє кільце у вогонь. Якщо ж шкода втрачати ювелірний виріб, то віднесіть його на переплавку і замовте, наприклад, сережки або кулон.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Коли б'ється посуд: 10 прикмет, які допоможуть зберегти щастя у домі