Презентації відбулися в одному з найстаріших замків України – замку князів Острозьких у Дубно, який уже впродовж 3-ох років співпрацює із студентами Київського національного університету будівництва та архітектури.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Загалом юні київські архітектори представили 4 проекти реставрації – Тараканівського форту, 64-ох гектарної території, що його оточує, а також Острозького замку та Луцької брами.

Дубно та Дубенський район мають усі перспективи стати центром туристичного розвитку в області. Цьому сприяє зручне географічне розташування, а також туристична база. Тому цей регіон може стати привабливим не тільки для місцевих та українських подорожуючих, а й європейських.

Так, на думку київських архітекторів Тараканівський форт може стати справжнім Британським музеєм.

Для цього необхідно законсервувати фундамент та стіни колишньої фортеці. І усю конструкцію накрити куполом. Це берегтиме її від атмосферних змін та зафіксує комфортний мікроклімат споруди.



pic

А вже у середині форту можна облаштувати військовий музей із інтерактивними дошками, сенсорні екрани яких інформуватимуть відвідувачів про історію Тараканівського форту. Вдало доповнюватиме експозицію солдатська лазня та полкова церква.

Тараканівський форт може гармонійно інтегруватися у туристично-розважальний комплекс, який можна створити на території навколо будівлі.



pic

Київські архітектори запропонували поділити її на зони. А на кожній з них розмістити готель, іподром, зоопарк, майданчик для скелелазіння, рекреаційну зону біля озера тощо. Запланували й зручні доїзди та парковки для подорожуючих, але й варто було б подумати і про залізничну станцію. Адже територія фортифікаційної споруди прилягає до залізничного шляху.

Також на фортовій території можна буде облаштувати музейну, паркову та етнозони. Нагадаємо, на Рівне нщині вже не перший рік виношують ідею реконструкції Тараканівського форту. Лише зараз така можливість стає реальністю.

До того ж, дорогу, що веде до Тараканівського форту, вже розпочали ремонтувати. Історичний об’єкт має вигідне географічне розташування – розміщений неподалік траси Київ-Чоп, якою щодоби проїжджає 5 тисяч авто. А це потенційні туристи.

Ще один проект, що презентували київські архітектори, - це реконструкція частини Дубенського замку під готель. За задумом, тут можна розмістити 20 номерів різної комфортності, у яких можуть проживати до півсотні туристів, у тому числі й з обмеженими можливостями.



pic

До речі лише за півроку у Дубенському замку побувало 50 тисяч туристів.

Окрім того, київські архітектори представили проект реконструкції Луцької брами у Дубно. За ідеєю, необхідно реконструювати її як оборонний комплекс, проте варто було б доповнити й комерційною зоною.



pic

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.