У невеликій квартирі об'ємна шафа займає левову частку вільного місця. Звільніть простір від громіздких меблів, і кімната відразу стане просторішою, з'явиться більше повітря. Але як обійтися без шаф? Де зберігати речі?

Пропонуємо вам новий підхід до зберігання речей, який дозволить звільнити життєвий простір і при цьому у всіх ваших речей будуть свої місця, завдяки чому ви зможете з легкістю підтримувати порядок. Виглядають такі дизайнерські знахідки неймовірно стильно і з легкістю впишуться в будь-який інтер'єр.

КОМПАКТНІ ПОЛИЦІ

Такі полиці дуже місткі. Не переймайтеся, що виставлений ​​напоказ одяг буде виглядати неохайно. Досить розсортувати його за кольорами, і він стане прикрасою інтер'єру. До того ж це буде зайвим стимулом підтримувати в речах порядок. І незабаром ви переконаєтеся, що це не так складно, як здавалося на перший погляд.



pic

При певних навичках, такі полиці можна сконструювати самостійно з фанери, металу, дощок та інших матеріалів. Особливо виграшно такі полиці виглядають в стилі лофт і в скандинавському стилі.



pic

СТЕЛАЖІ

Прекрасна альтернатива об'ємним шафам. Вони виглядають практично так само, як і полиці, тільки з'єднані спільною основою. Можна спорудити кілька окремих стелажів - під одяг, взуття, сумки та аксесуари.



pic

А якщо вас все ж таки бентежить, що одяг виставлений ​​напоказ - можна відгородити стелажі ширмою або завісити відповідними за стилем шторками, які самі по собі стануть родзинкою вашого інтер'єру.

МОБІЛЬНІ СТІЙКИ



pic

Такі пересувні вішалки зазвичай використовують в костюмерних, ательє і магазинах одягу. У них є ряд плюсів - вони недорого коштують, займають мало місця і вписуються в будь-який інтер'єр. На них можна розмістити практично весь свій одяг, до того ж одяг на них не мнеться і завжди виглядає ідеально.

pic

Зараз існують стійки з полицями для взуття і аксесуарів, які здатні повноцінно замінити шафи.

МІСТКІ КОРОБКИ



pic

У магазинах декору та інтер'єру зараз продається безліч різноманітних коробів на будь-який смак, стиль і гаманець. У них зручно зберігати речі і вони цілком здатні замінити шафу. Такий варіант буде ідеальний для тих, у кого багато вільного місця під ліжком, також можна використовувати кути і іншу непотрібну на перший погляд площу.



pic

До того ж вибираючи диван або ліжко можна відразу зупинити свою увагу на моделі з вбудованими ящиками і коробами. У них зручно зберігати зимовий одяг, взуття, постільну білизну та рушники. Дуже стильно виглядають замість коробів старі валізи. Ховати їх зовсім необов'язково. Їх можна використовувати в сучасному інтер'єрі в якості пуфів, тумбочок або журнального столика.

СКЛАДАЛЬНА КОНСТРУКЦІЯ



pic

Вони виконані з міцних матеріалів, які прослужать довго, а виглядають дуже легко і повітряно. До того ж ви самі можете організувати свій простір і вирішити де, які саме і під яким кутом нахилу розмістити полиці на кронштейнах, тримачі для брюк і осередки для взуття.



pic

ГАРДЕРОБНІ В НІШІ



pic

Якщо у вас в квартирі є непотрібна ніша, значить, в ній можна влаштувати першокласну гардеробну. Зробити її відкритою або закритою, завісити шторками або ширмою, розмістити в ній полиці чи стелажі, коробки або складальні конструкції вирішувати вам. Простір для творчості тут не обмежений.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: ТОП-10 найоригінальніших будинків світу[ФОТО]