Чистка обличчя - одна з найпоширеніших і відомих косметичних процедур, про яку чули навіть ті, хто ніколи не відвідував косметолога. Однак саме через такий широкий розголос процедура чистки обличчя обросла величезною кількістю міфів і упереджень, від яких варто позбутися кожній сучасній дівчині, яка хоче, щоб її шкіра завжди виглядала чистою і здоровою.

Є кілька важливих питань, над якими варто задуматися перед тим, як лягати на кушетку косметолога.

Перше, чи дійсно потрібна чистка обличчя, яка саме і як часто?

Адже косметологи створили величезну кількість різноманітних способів очистити шкіру: деякі підходять для всіх, деякі для сухої шкіри, деякі для жирної шкіри.

Головне - відштовхуватися від стану своєї шкіри і ступеня її забруднення.\

Чому нам потрібна чистка обличчя? І чи потрібно її робити? Скільки разів? Не секрет, що шкіра кожної людини (особливо в умовах великого міста) схильна до забруднень: косметика, пил, відходи навколишнього середовища і багато іншого. Так, щоб зберегти шкіру м'якою, сальні залози виробляють ліпідовмістні секрети, які повинні рівномірно розподілятися на поверхні обличчя і створювати захисну плівку. Однак, дуже часто це призводить до потрапляння бактерій, запалень і появи прищів.

Найпоширеніша проблема - комедони або вугри. Це заповнена пора, сало в якій окислювалося через зіткнення з повітрям. Але для того, щоб виправити всі ці проблеми у нас є чистка обличчя.

Види чистки обличчя

Перш ніж задуматися над тим, як часто потрібно (і можна) робити чистку обличчя, варто розібратися в видах чистки. Так як певну чистку обличчя можна робити в різний період часу. Так, чистка обличчя буває ручна (мануальна), ультразвукова, вакуумна, хімічна.

Ручна (мануальна) чистка обличчя

Ручна чистка є найпоширенішою і доступною кожному. Пори розширюються і за допомогою тиску (чи то косметичної ложки, то чи пальців вмілого косметолога) видаляються забруднення з пір (комедони і прищі). Таку чистку традиційно вважають ідеальною для проблемної та жирної шкіри з вадами, так як йде "індивідуальний підхід" і увагу до всіх особливостей шкіри. Однак, після такої чистки не можна наносити косметику ще добу, максимум пару днів ти будеш ходити, як "мороз червоний ніс", а робити її варто максимум 2 рази на рік.

Апаратна вакуумна чистка обличчя

Апаратна чистка - головний конкурент ручної. Вона швидша і безпечніша, а замість рук косметолога використовується спеціальний апарат, трубка з вакуумом, яка вичищає розкриті пори. Це своєрідний пилосос для пір. Вона повністю безпечна, але менш ефективна в плані очищення шкіри. Однак, вакуумна чистка обличчя надає масажний і лімфодренажний ефект, допомагаючи відновити верхній шар епідермісу і збагатити кровопостачання шкіри обличчя, часто рекомендується як тонізуючий засіб для починаючої в'янути шкіри. Підходить для нормальної і не дуже жирної шкіри, на чутливою і проблемній шкірі може залишити почервоніння і припухлості. Як часто можна робити вакуумну чистку обличчя? Близько 3-х разів на рік.

Ультразвукова чистка чиста обличчя

Ультразвукова - це атравматичний спосіб впливу на шкіру за допомогою ультракоротких хвиль. Шкіру обробляють тоніком на базі мінеральної води або спеціальним гелем, після чого піддають дії волногенератора. Пори відкриваються, забруднення виходять на поверхню і віддаляються. Ультразвукова чистка відлущує омертвілі клітини, діє протизапально і робить зморшки і рубці менш помітними. Так як ультразвукова чистка досить м'яка і щадна її можна робити більше 4-х разів на рік. Хоча, робити таку чистку обличчя кожен сезон - найоптимальніше рішення.

Хімічна та лазерна чистки

Хімічна та лазерна чистки - це пілінги, які видаляють верхній шар шкіри, але не проникають "вглиб". Вони менш ефективні в плані повного очищення пір, але при частому використанні позбавляють потреби проходити мануальну або ультразвукову чистку обличчя. Як часто можна робити чистку пілінгами? Залежно від проблемності шкіри раз на тиждень або два тижні. Тільки будь обережна з лазерним чищенням. Якщо у тебе є проблеми з пігментацією шкіри, лазера краще уникати, щоб раптом не з'явилися зайві пігментні плями. Також, варто розуміти, що хімічне чищення є препаратним або ферметним чищенням, а на деякі препарати може бути алергія. Так, для препаратної чистки використовуються лимонна, яблучна, гліколева і молочна кислоти. Для ферментної - ферменти бромелайн і папаїн.

ДЖЕРЕЛО


А ти за чи проти чистки обличчя? Пиши відгуки у наших соцмережах та вигравай подарунки!

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

8 речей, які роблять жінку привабливою в очах чоловіка

Які елементи макіяжу подобаються чоловікам?

#FollowMe: 10 інстаграм-аккаунтів, які надихають