Компот із черешні на зиму можна варити різними способами. Одні господині люблять компоти з кісточками, інші - без. Можна готувати черешню в цукровому сиропі або ж стерилізувати.

У розпал літа добре наїстися улюбленими ягодами і фруктами, але не варто забувати і про домашні заготовки на зиму. Солодкий, ароматний і запашний компот із черешні, рецепт якого тобі пропонує tochka.net, так приємно і смачно нагадає про літо під час довгої зими.

Але крім чудового смаку літніх ягід важливо ще й зберегти в компоті всі корисні якості і вітаміни.

Компот із черешні на зиму зручно закатувати в 3-літрові банки. Це оптимальна порція як для великої родини, так і для друзів, що заглянули в гості. Продукти приведені з розрахунку на 3-літрову банку.

Компот із черешні - інгредієнти:

700 г черешні,

200 г цукру,

0,5 ч. ложки лимонної кислоти,

2-2,5 л води.

Компот із черешні - приготування:

Помий і перебери ягоди, відокремлюючи погані ягоди, ті, що лопнули, і сміття. Кісточки не викидай. У каструлю пересип кісточки від черешні і залий водою з розрахунку, що на 3-літрову банку піде приблизно 2 л води. Провари 2-3 хвилини. Кісточки посилять аромат черешні.

Попередньо стерилізовану банку на одну третину наповни черешнею і постав її в ємність (миску або тарілку), щоб було куди стікати рідини.

Наповни банку до верху окропом, кісточки викинь. Накрий банку стерилізованою кришкою і залиш на 10-15 хвилин настоятися.

Злий воду без ягід у каструлю і додай цукор і лимонну кислоту. Оскільки черешня - ягода солодка, то лимонна кислота дозволить уберегти консервацію від бомбажу.

Знову скип'яти воду, помішуючи цукор до повного розчинення. Залий киплячим сиропом банку з черешнею до самого верху і закатай.

Переверни банку горлечком донизу, перевір герметичність закатування. Потім закутай рушником або ковдрою і залиш до повного охолодження.

Компот із черешні буде готовий до вживання вже через місяць, коли ягоди настояться і вберуть в себе цукор. Якщо солодкість компоту здасться тобі занадто сильною або навпаки слабкою, цю проблему легко виправити. Можна або трохи розвести його кип'яченою водою, або додати цукор за смаком.

Джерело