З 1 по 6 червня в 11 містах України відбувся День Дій: від слів до дій! Активісти, волонтери та місцева громада показали на практиці, що таке зелені та сталі рішення, їх вплив на добробут та безпеку життя в рідному місті.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Кожен може посадити дерево, навчитись сортувати сміття та віддавати його на переробку, їздити громадським транспортом, велосипедом, ощадно споживати воду та електроенергію. Проте, якщо ми будемо робити це спільно та з чіткою стратегією, це стане початком якісних змін у локальній кліматичній політиці, а наші міста стануть Містами для Життя, а не середовищем стресового перебування.

У Рівному 3 червня активісти громадської ініціативи з озеленення міста Сад історій, Патрульна Поліція Рівного та Рівне нський парк імені Тараса Шевченка долучилися до Дня Дій та висадили дерева та кущі у парку і спілкувалися з рівнянами про значення дерев для клімату міста.

Координаторка рівненської акції Оксана Майборода повідомила: «Всеукраїнський День Дій дав поштовх нашій ініціативі! Під час двогодинної акції в парку ми зібрали 38 підписів від перехожих під зверненням до міської влади на підтримку впровадження процедури погодження громадських проектів з озеленення. Це підтверджує готовність мешканців висаджувати дерева для міста, якби був доступний для того механізм. Сподіваємось, що влада міста захоче підтримати цю ініціативу також і скоро у Рівному буде доступна можливість кожному бажаючому посадити дерево».

Також рівненські активісти створили мотивуюче відео, яке демонструє значення дерев у місті для його мешканців:

Серію некомерційних подій по всій Україні організувала команда кампанії "Міста для життя" за підтримки міжнародної організації 350.org у партнерстві з відомими екологічними організаціями, такими як: Українська Кліматична Мережа, Українська Молодіжна Кліматична Асоціація (УМКА), Національний екологічний центр України (НЕЦУ), а також локальними ініціативами, які працюють в напрямку екологічної, кліматичної або просвітницької діяльності.

Більше інформації тут:

http://cityforlife.org/

http://350.org/

Facebook: “Міста для Життя” , 350.org в Україні, Сад історій в Рівному