Правоохоронець розкаявся у вчиненому

Прокуратурою Рівне нської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта стосовно працівника одного із правоохоронних органів області, який вчинив злочин у сфері охорони державної таємниці.

Досудовим розслідуванням встановлено, а в суді доведено, що 38-річний правоохоронець, будучи особою, якій надано допуск до державної таємниці, діючи умисно, всупереч інтересам служби та вимог законодавства розголосив фізичній особі відомості, які були йому довірені та відомі у зв’язку з виконанням службових обов’язків і становлять державну таємницю, повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.

Розголошення правоохоронцем зазначеної інформації спричинило тяжкі наслідки. Під час досудового розслідування підозрюваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ст.328 КК України (розголошення державної таємниці).

Рівне нський міський суд, погодившись із позицією прокурора, визнав чоловіка винним у вчиненні злочину та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах строком на 3 роки. Одночасно, з урахуванням того, що підсудний свою вину визнав повністю та щиро розкаявся, до нього судом застосовано ст. 75 КК України та звільнено від відбування основного покарання із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки з покладенням певних обов’язків.