9 червня о 14:52 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в селі Заболоття Володимирецького району.

За вказаною адресою було направлено черговий караул 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт. Рафалівка.

У Рівному правоохоронці встановлюють особу жінки

По прибуттю вже через десять хвилин на місце пожежі, рятувальники з’ясували, що пожежа виникла в цегляному, двоповерховому житловому будинку розмірами 9х11м, критому шифером. Пожежу вчасно було виявлено і вогонь лише починав набирати сили. Рятувальниками, з метою безпеки, через чергового Володимирецького РЕМ було відключено населений пункт від електропостачання. Не гаючи часу, вогнеборці провели оперативне розгортання та подали на гасіння водяний ствол. Слід зазначити, що до прибуття рятувальників місцеві жителі за допомогою підручних засобів стримували поширення пожежі по горючим конструкціям покриття. Зокрема працівники СТО, яке було поблизу, почувши про біду відразу вхопили вогнегасники, які в них були, та побігли на допомогу. Тож завдяки небайдужості сторонніх людей та вміння користуватися первинними засобами пожежогасіння, вдалося запобігти розповсюдженню вогню на більшу площу. Відтак пожежа була швидко локалізована. Вогню не дали перекинутися на житлові приміщення та на всю покрівлю. З метою виявлення тліючих осередків вогнеборці ретельно оглянули горище, а також конструкції перекриття та покрівлі. Завдяки тактично правильним діям рятувальників та при допомозі громадян о 15:50 пожежа була ліквідована, а житловий двоповерховий будинок повністю врятований. У результаті пожежі вогонь пошкодив лише дах на площі 14 м.кв.

Слід зазначити, що в більшості випадків пожежу можна ліквідувати з допомогою первинних засобів пожежогасіння, зокрема і вогнегасником, який до речі повинен бути на кожному об’єкті. В такому разі сума збитків буде мінімальна, хіба що додатково доведеться витратитися на перезарядку вогнегасників. На щастя у вищезазначеному випадку на СТО власник потурбувався про безпеку і забезпечив приміщення справними вогнегасниками, та навчив персонал правильно ними користуватися, що для погорільців стало вирішальним і збитків вони зазнали незначних. Наразі фахівці з’ясовують всі обставини події та остаточну причину виникнення пожежі. Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Про це повідомляє Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівне нській області.