Він прийшов у Рівне, як помічник, а вже за півроку сам очолив команду. Його досягнення з вісім турів чемпіонату називають сумнівними: три перемоги, три нічиї і два програші. Проте саме він поведе рівненський "Верес" у Прем'єр-лігу. Кого шукатиме, де і як працюватиме - головний тренер НК "Верес" Юрій Вірт розповів rivne1.tv.

- Таких запрошень не буває багато: може бути раз у житті чи два, тому я зразу погодився на цю пропозицію. Розумію, яка відповідальність лягає на мене, але мені буде дуже цікаво створити команду, яка зможе не тільки грати, а й радувати вболівальників і результатом, і якістю гри.



pic

- Перед Вами стоїть завдання за підсумками першого сезону вивести команду у першу шістку. На скільки це завдання реальне та що потрібно для його виконання?

- Перше, що потрібно, аби досягнути такого успіху, це комплектація команди. Зараз це виходить на перший план. Зараз ми займаємося селекційною роботою, розмовляємо з футболістами, з їхніми агентами. Адже розуміємо, що потрібно підсилювати усі ланки нашої команди, тому мають прийти футболісти, які зможуть вирішити ці завдання. Ми розуміємо, що це нелегко, бо ж багато команд теж ставить перед собою подібні завдання, але тим буде цікавіше.

Рівне нський "Верес" вже має тренера для Прем'єр-ліги

- З попереднього складу контракти вже продовжили з кількома футболістами: хто це?

- Продовжили контракти можна сказати з лідерами команди. Це Руслан Степанюк, Сергій Борзенко, Артур Западня, Антон Котляр, Ростислав Волошинович, Валерій Кучеров, Олександр Ільющенков, Богдан Когут, щоб я нікого не забув. Ці футболісти у нас вже є, вони відпочивають та готуються до нового чемпіонату.

Їде з нами на збори і захисник Олексій Зозуля, але контракту у нього поки немає. Ми ще будемо розмовляти, дивитися і вирішувати питання щодо нашої подальшої співпраці.

Також ми розпрощалися з Дмитром Козьбаном, Ігорем Сікорським, Сергієм Герасимцем та Борисом Орловським. Я не міг їм обіцяти ігрової практики, вони це прекрасно розуміють. У мене свої вимоги, у них свої, тому ми побажали один одному успіхів.

- Що говорили тим футболістам, з якими продовжите співпрацю?

- У всіх них була мрія грати у Прем'єр-лізі. Це був найголовніший стимул, тому вони фактично не задумувались. Так, звичайно, були питання, але всі розуміють, що ці футболісти хочуть і заслужили грати у Прем'єр-лізі. Сподіваюсь, що вони гратимуть з такою ж самовіддачею і надалі.



pic

- Ви у пошуку нових футболістів. Керівництво клубу не приховує, що приглядаєтеся і до досить відомих.

- Про це ще досить рано говорити. Так, ми ведемо перемовини, і дуже хотів би, що ці футболісти прийшли в команду. Але це все ще в стадії перемовин і до підписання контрактів ще далеко. Є багато нюансів, їх обговорюємо. Думаю, ще тиждень перемовини будуть іти. Хоча я дуже сподіваюся, що ці футболісти таки підпишуть контракти з рівненським "Вересом".

- Де будуть проходити перші збори?

- Збори у нас вже заплановані. З 19 червня по 3 липня ми їдемо на двотижневий цикл у місто Славське. Запланували вже три контрольні гри: 27 червня - з ФК "Миколаїв", 30 червня - "РУХ" Винники, і 2 липня - "Зірка" Кропивницький.

Після цього у нас два дні медогляд. А з 5 липня працюватимемо у місті Винники, яке поряд зі Львовом. Там будемо готуватися до першої офіційної гри проти "Маріуполя".

Лисі у Прем'єр-лізі або Львівський присмак рівненського "Вереса" [ХРОНОЛОГІЯ СЕЗОНУ]

- Після минулих зборів було чимало нарікань на матеріальну базу, як цього разу? Обіцяють хороші умови і поля?

- Я сподіваюся, що цього разу все буде гаразд, всі питання, які у нас були на рахунок зборів, тренувальних полів, все це вирішиться. Навіть більше, воно вже вирішується, де ми будемо на яких полях.

В першу чергу, що нам потрібно, це тренувальні умови, поле. На даний момент все. Зараз на місяць ми цим точно забезпечені. І я надіюсь, коли почнеться чемпіонат у нас будуть якісні футбольні тренувальні поля, головне, наша база буде.

Наскільки я знаю так воно і буде, що ми будемо забезпечені всім, що треба, ля якісного тренування футболістів.

- Що плануєте змінити у грі "Вереса" у першу чергу?

- Все буде залежати від рівня футболістів та тих команд, проти яких виходитимемо на поле, від тактичних завдань, які будемо ставити. Адже все ж таки грати проти "Динамо" і "Шахтаря" - це одне, а грати проти інших команд - це інше.

Звичайно, хочеться грати у комбінаційний футбол, футбол, який подобається, вболівальнику. Хочеться і швидкісних атак, і швидкого переходу центру поля. Хочеться, щоб ми забивали, але це все слова. У мене є задумки, ми будемо відпрацьовувати їх на зборах. Всі хороші моменти ми залишимо, а те, що виходило не надто добре, відпрацьовуватимемо.



pic

- На вашу думку, переїзд команди до Львова позначиться на настрої команди? Адже вболівальників на трибунах буде в рази менше.

- Це не від нас залежить. Ми б з великою радістю грали у Рівному, при своїх вболівальниках, але реалії зараз такі, що мусимо переїхати у Львів. Я сподіваюсь, що рівненські вболівальники приїжджатимуть до Львова і підтримуватимуть команду так, як робили це у Рівному. Також надіюсь, що й львівські вболівальники приходитимуть на наші матчі, аби підтримувати нас.