7 червня близько 18:40 на місцевому ставку села Тернавка Радивилівського району начальником 7-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Радивилів майором служби цивільного захисту Володимиром Ковалем у позаслужбовий час був врятований 11-річний Богдан, житель сусіднього села Гранівка.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Врятований хлопчина разом ще з двома друзями ловили риби, як раптом ліска закрутилася за очерет і Богдан поплив її розмотувати. Проте його спроби виявилися марними, а ліска міцно закрутилася на нозі та почала тягнути хлопця на дно. Друзі, які спостерігали за товаришем, що відчайдушно намагався втриматися на поверхні води, не наважилися допомогти Богдану, так, як не вміли добре плавати. Хлопці кинулися шукати дорослих, саме у цей час на автомобілі зі служби повертався керівник місцевого пожежно-рятувального підрозділу Володимир Коваль. Швидко вислухавши дітей, працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій побіг до ставка та стрибнув у воду. На відстані приблизно 20-ти метрів від берега перебував знесилений хлопчик, який все частіше зникав під водою, було видно що тримався Богдан на поверхні води з останніх сил. Рятувальник підплив до малого та витягнув його з води. Дитина не постраждала, лише дуже змерзла. Хлопця зігріли теплим одягом, а ліску з ного зрізали ножем.

Варто додати: якби не вчасні та кваліфіковані дії працівника Служби порятунку Рівне нщини хлопчик міг би потонути, а завдяки Володимиру Степановичу, який більше, ніж за 20 років служби до автоматизму відпрацював на навчаннях усі алгоритми порятунку людей, Богдан після відігрівання та профілактичної бесіди разом із друзями поїхав додому.