Від рук аферистів 47-річна мешканка Дубенського району постраждала наприкінці травня. Цими вихідними дубенські поліцейські встановили та розшукали її кривдників: 41-річного мешканця Чернігівщини та 48-річного жителя Запорізької області. Чоловіки саме «трудились» на теренах Вінниччини.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Старший зі спільників 30 травня зайшов до продуктового магазину у Дубно, де працює потерпіла. Він розпитував її про вигаданого приватного підприємця, який нібито повинен купити у нього деталі до оргтехніки. У цю розмову мимохіть втрутився інший відвідувач крамниці – молодший із аферистів - який вдав, що також бажає купити ці деталі, адже він займається ремонтом побутових приладів. Чоловіки, не звертаючи уваги на продавця, почали обговорювати майбутню угоду. Домовились через деякий час зустрітись у тому ж магазині. «Продавець» мав принести сто деталей, а покупець – сім тисяч гривень.

За кілька хвилин останній повернувся до магазину та залишив продавчині свій номер телефону, мовляв може затриматись і проґавити вигідну покупку. Згодом до крамниці зайшов і псевдопродавець і зателефонував за номером із записки. Чоловік на тому кінці дроту пояснював, що йому бракує часу та просив почекати. «Покупець» твердо сказав, що також поспішає. Співрозмовник попросив дати трубку жінці – продавцеві. Він вмовив її розрахуватись за деталі, запевнивши, що невдовзі привезе їй гроші та забере товар.

Дубенчанка, попри вагання, віддала шахраєві сім тисяч гривень.

Першого червня жінка звернулась до поліції, адже ні того дня, ні наступного гроші їй не повернули. Завдяки проведеним розшуковим заходам поліцейським вдалося вийти на слід зловмисників, які «дислокувалися» у Вінницьку область. «За фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України, - повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дубенського відділу поліції Роман Панасюк. – Вирішується питання про повідомлення обом чоловікам про підозру та обрання їм запобіжного заходу».

За санкцією статті спільникам загрожує до трьох років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Безвісти зниклу дівчину з Рівне нщини розшукує поліція [ФОТО]