Готуючись до весілля, пара найбільше боїться зробити щось не так. А тому, зазвичай, і робить безліч помилок. Якщо нервувати і боятися відступити від стандартів, це ні до чого доброго не призведе. Які головні помилки заважають добре підготуватися до весілля?

Помилка №1. Не наслідуйте чужі традиції

Весілля вийде справжнім, тільки тоді, якщо ви готуєте його так би мовити ‘під себе’. Як тільки молодята починають робити щось ‘не гірше, ніж у інших’, свято не вдається. Поставте собі питання: чого ви хочете від власного весілля? Для кого ви його робите? Яким хочете бачити своє свято?

Помилка №2. Прорахунок з фінансами

Навіть, якщо ви запланували затишне камерне весілля з відвідуванням ресторану, завжди закладайте в бюджет запасну суму. Запас повинен складати від 15 до 30%. Бюджет – складна справа, і його потрібно завжди розраховувати, помноживши на 2. Хороше весілля – це недешево.

Помилка №3. Вибрати неправильне вбрання

Гарна сукня робить наречену королевою. Але вона має бути не тільки гарна, але і зручна. Для вас увесь весільний день, тому сукня не повинна тиснути, бути тісною. У танцях нічого не має порватися або розійтися. Приміряйте весільну сукню за кілька днів до церемонії, походіть в ній і оцініть зручність заздалегідь.

Помилка №4. Запрошувати всіх, боячись відмовити

Весілля – це свято для вас, а для гостей вже в другу чергу. Якщо ви не хочете бачити на своєму святі двоюрідного брата з дружиною, не запрошуйте цю пару. Список запрошених повинен бути таким, щоб він влаштовував обидві сторони.

pic

Помилка №5. Типові конкурси і вульгарні жарти

Багато традицій на весіллі давно відійшли в минуле. Наприклад, крадіжку нареченої практикують далеко не на всіх сучасних весіллях. У американців взагалі такої традиції немає. Якщо ви хочете провести весілля у фуршетному американському або скромному європейському стилі, нехай організатор складе сценарій так, щоб події приносили вам радість, а не напружували вас. Не потрібно примушувати себе робити те, чого не хочеться, тільки тому, що так потрібно.

Помилка №6. Не змішуйте все в один коктейль

Якщо ви хочете заощадити гроші і ‘навісити’ на весільних фахівців не властиві їм обов’язки, із цього не вийде нічого, крім безладу. Якщо ваш фотограф заодно координує подачу весільних страв, а на місці ведучої – тітка без досвіду, але з гучним голосом, тоді є великий ризик провалу. Кожен виконавець повинен відповідати за своє коло обов’язків і добре розбиратися в тому, що робить.

Помилка №7. Самостійний контроль всього

Весілля – час для молодят, яким вони мають насолоджуватися. А не хвилюватися за те, коли подадуть торт і чому немає салюту. Ваше весілля залишиться в спогадах або як нескінченне нервування, або як чарівне свято. Що з цього вибрати – вирішувати молодятам. Якщо ви вибираєте казково прекрасний день, знайдіть хорошого весільного організатора та координатора, а не беріть все на себе.

pic

Помилка №8. Неправильне місце

Сприйняття весілля починається зі сприйняття локації. Гарний ресторан або недороге кафе? Шикарний хол готелю або весілля на природі? Вибір місця кардинально впливає на комфортність відчуттів гостей, свободу пересувань, можливість подихати свіжим повітрям і сфотографуватися при бажанні. Обговоріть наперед, що ви плануєте на весіллі: танці, живу музику, скільки місця хочете виділити під все це і чи вистачить його гостям. Виходячи з цього, вибирайте ідеальне місце для свого свята.

Помилка №9. Всі в один день

Сьогодні існує чудова традиція, що дозволяє заощадити час на весіллі: розписатися за кілька днів наперед і весь день весілля приділити лише самомі святу. Якщо ви біжите одночасно в ресторан, в РАЦС, на вінчання і на виїзну фотосесію, великий ризик нічого не встигнути і весь день провести на нервах. А ви ж не цього хотіли на власному весіллі? Розрахуйте таймінг дня і включіть в нього тільки те, без чого не хочете обійтися. Все інше можна розподілити на інші дні.

Помилка №10. Нервувати заздалегідь

Багато вразливих наречених малюють собі в голові страшні картинки: авто не приїде за ними вчасно, піде дощ, а це погана прикмета, перебіжить дорогу чорний кіт, наречений не з’явиться на розпис. Вони заведені ще до того, як ступлять на поріг РАЦСу. Це – найбільша помилка, здатна зіпсувати навіть ідеальну організацію весілля. Сприймайте все філософськи, будьте позитивними, і все вийде. Уникайте цих 10 помилок передвесільної підготовки, і ваше весілля буде чудовим!

Джерело: wedding.ua