У суботу, 3 червня, проведено позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації щодо недопущення поширення та ліквідації спалаху африканської чуми свиней в підсобних приміщеннях спільного хліва у с. Цурків.

Як повідомляє http://zdolbunivcity.net, 1 червня громадянин, що проживає у с. Цурків, телефоном повідомив службу ветмедицини району про чутки щодо загибелі свиней.

У с. Цурків були відряджені спеціалісти мобільної групи ветеринарної медицини для проведення епізоотичного обстеження.

При проведенні обстеження встановлено, що у тварин було помічено втрату апетиту. 1 червня власник тварин прийняв рішення про вимушений забій 2 свиней. Забій був проведений в приміщенні недіючої бійні, що розташована поряд.

Від вимушено забитих свиней було відібрано патматеріал та направлено в Рівне нську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини, для подальшого направлення в уповноважену лабораторію для дослідження на АЧС. Результат дослідження – позитивний.

Спеціалісти Мізоцької державної дільниці ветеринарної медицини 2 червня провели подвірні обходи індивідуальних господарств громадян у с. Цурків, з метою вивчення епізоотичної ситуації.

За даними Спасівської сільської ради, у с. Цурків нараховується 155 жилих дворів, у яких утримується орієнтовно 465 гол. свиней.