Жителька Дубенського району нібито працівникам банку продиктувала необхідний код, після чого позбулася 10 тисяч гривень. А 22-річному рівнянину невідомі продали прострочені талони на бензин.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

26 травня, близько 15 години на мобільний телефон 26-річної жительки села Берег надійшло повідомлення, що її банківський рахунок заблоковано. Повідомлення містило номер телефону, за яким можна звертатися, куди дівчина і зателефонувала. Псевдопрацівник банківської установи повідомив, що невідома особа намагалася проникнути на її рахунок та заволодіти коштами. Однак картку можна розблокувати, продиктувавши код, який надійшов на мобільний. Потерпіла, продиктувавши код, позбулася таким чином десяти тисяч гривень.

Крім того, близько 22 години до поліції з письмовою заявою звернувся 22-річний мешканець обласного центру та повідомив, що малознайомий продав йому талони на пальне, об’ємом 120 літрів. Однак по прибуттю на АЗС з’ясувалося, що вони прострочені, а чоловік вже був поза зоною досяжності. Тож молодику шахрай спричинив матеріального збитку на загальну суму одна тисяча вісімсот гривень.

Поліцейські за обома фактами шахрайства розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.