Щодня в усьому світі випивається понад 400 мільйонів чашок кави. При цьому, зазвичай, кавова гуща потрапляє у смітник. Ми заявляємо, що це безпідставне марнотратсво і пропонуємо вам дізнатися, як можна використати кавову гущу у домашньому господарсті.

1. Для чищення каструль і сковорідок замість абразивних засобів можна використовувати кавову гущу.

2. Залишки кави допоможуть очистити раковину від забруднень. Однак варто пам'ятати, що їх не можна використовувати на керамічних поверхнях, щоб вони не офарбилися у темний колір.

3. За допомогою кавової гущи можна з легкістю позбутися присохлих до тарілок залишків їжі. При цьому важливо брати до уваги, що матеріал посуду не повинен бути пористим або абсорбуючим, інакше тарілки покриються темними плямами.

4. Кавовою гущею можна очистити решітку гриля.

5. Кавова гуща здатна боротися з неприємними запахами. Розташуйте ємкість з гущею, наприклад, у холодильнику.



кавова гуща в побуті

6. Якщо насипати трохи гущі в попільницю, неприємний запах від недокурків буде не таким сильним.

7. Щоб усунути з рук неприємний запах їжі, достатньо потерти в долонях кавову гущу.

8. Щоб під час чищення каміна попіл не розлітався, потрібно посипати його жменею вологої кавової гущі.

9. Запах кави відвадить мурах. Тому якщо потрібно позбутися цих комах, можна просто насипати гущу в місцях їхньої появи.

10. За допомогою міцної кави можна офарблювати тканини й аркуші щільного паперу. Для цього вони повинні деякий час полежати в напої.

11. Зробити подряпину на дерев'яній поверхні менш помітною можна за допомогою м'якої тканини і міцно завареної кави. Подряпину акуратно обробляють і витирають поверхню насухо. Цей метод працює у випадках з темною деревиною.

12. Кавова гуща - відмінне добриво. Вона багата кальцієм, магнієм, азотом, калієм та іншими мінералами. Однак ураховуйте, що деяким рослинам (наприклад, томатам) цей напій не припаде до душі. Для більшості інших кава є непоганим видом добрива, наприклад, завдяки каві починають квітувати троянди.



кавова гуща в побуті

13. Якщо розпорошувати розчин міцної кави на рослини, їх не будуть атакувати шкідники. А все через те, що у кави занадто різкий запах, від якого комахи воліють триматися подалі. Після кожного дощу процедуру обприскування рослин необхідно повторювати.

14. Кава дуже подобається дощовим хробакам. Крім того, що вона може бути для них джерелом живлення, кава поліпшує їхнє травлення. Завдяки кавовій гущі, хробаки швидше розмножуються, що є благотворним для садів і городів. Додаючи кавову гущу в ґрунт і компост, можна привабити цих городніх помічників.

15. Щоб додати волоссю блиск та м'якість, потрібно нанести на нього кавову гущу і злегка потерти руками, а потім промити теплою водою.

16. Якщо потримати темне волосся в міцно завареній каві, колір його стане трохи насиченішим.

17. Якщо додати кавову гущу до улюбленого гелю для душу, вийде корисний скраб для шкіри обличчя та тіла.

Читайте також: Як позбутися плям на кухонних рушниках, якщо звичайне прання не допомагає?

Читайте також: Готуємо овочевий штрудель з броколі

Джерело