Минулої доби жителька Корця перерахувала аферисту гроші за нібито порятунок онука. А костопільчанин та мешканка Вараша позбулися своїх заощаджень з банківських карток, повідомивши шахраям реквізити.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Учора, 22 травня, близько восьмої ранку у будинку 77-річної жительки Корця пролунав дзвінок стаціонарного телефону. Невідомий голос представився слідчим поліції та повідомив, що її онук вчинив злочин. Для непритягнення його до кримінальної відповідальності потрібні гроші. Пенсіонерка, не вагаючись, через термінал перерахувала три тисячі гривень шахраям.

Близько 18 години із заявою до поліції звернувся 45-річний житель Костополя. Чоловік повідомив, що в обідню пору до нього на мобільний зателефонував невідомий. Представившись працівником одного з банків, зумів випитати всі необхідні дані, в результаті чого з рахунка костопільчанина зникли гроші у сумі десять тисяч 800 гривень.

Аналогічна ситуація трапилася і з жителькою міста Вараш, до якої зателефонував нібито працівник служби безпеки банку, якому жінка надала реквізити своєї картки, позбувшись трьох тисяч 590 гривень.

За усіма фактами шахрайств у поліції розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до усіх громадян бути обачними у спілкуванні по телефону із незнайомими людьми та в жодному разі не повідомляти особистих даних чи будь-якої інформації, що стосується проведення операцій із грошовими коштами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Рівному викрили квартирних крадіїв-гастролерів [ФОТО]